Főz valaki villannyal?
Eddig mindig gázzal főztünk, de most az új konyhában villanytűzhely került beépítésre. Átalány formájában fizetem a villanyt, és szeretném megemelni a befizetendő összeget, csak nem tudom, mennyivel.
Napi szinten, 2 személyre főz a feleségem. Mennyire fogja megdobni a villanyszámlát?
Nem mindegy, milyen a tűzhely, menniyt fogyaszt.
Csak azt tudom mondani, hogy amikor a lakótelepi eredetoi villanytűzhelyt kicseréltük egy kerámialaposra, akkor abban az évben elég sokat visszakaptunk a villanyszámlánkból.
Kérdésedhez: Szerintem nézz meg egy havi fogyasztást, viszonyítsd az eddigihez, és az alapján emeld majd az átalányt. Egy hónap csúszás nem a világ.
Kerámialapos főzőnk van, ketten vagyunk, naponta főzünk. Villanyra megy a mikró, a sütő, TV, számítógép, 230 literes hűtő, 50 literes fagyasztó stb. Az utolsó 5 évben (2014 - 2018) így alakult az átlagos havi villanyszámlánk: 9526, 9567, 7304, 6435 és 6935 Ft havonta.
Szerintem, ha havi 7-ezret fizetsz akkor a végleszámolásnál ugyancsak ennyi körül fogsz fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!