Két fő átlagos fogyasztással havonta kb hány KW áramot fogyaszt? Vagy hány Forintnyi áramot?
6. voltam. Ja, elég sokat tudnak enni az eszközök akkor is, ha nem használjuk őket. Mi szigorúan lekapcsolunk mindent, ha nem kell, a konyhai hosszabbítón minden konnektor külön kapcsolós, ha sütőtököt sütünk, akkor nem kap delejt a mikró, mert az elég zabálós...
Csak a hűtő és a bojler megy nonstop, hiszen azoknak kell (de ha elutazunk, a bojlert letekerjük, pedig így is keveset fogyaszt). A routert is napi többször kapcsoljuk, az sem kevés. A leggyakrabban használt lámpák ledesek. Anno nagyon rámentünk a számítógépek fogyasztására is, azok sokat mennek.
Mondjuk télen kevésbé van gond, akkor legalább fűt az, ami áramot vesz fel. De ha a fűtés vezérelt árammal megy (s pláne ha nem is villannyal), akkor jobb, ha a nappalit nem pazaroljuk, csak éppen nem lesz 100% pazarlás :)
12: Igen, érdemes bérelni az ELMŰ-től, vagy akár venni fogyasztásmérőt. És a mért eredmények alapján módosítani a fogyasztást.
A mérő szerint HIFI cuccok pl. hangerő nélkül, ugyanannyi fogyasztanak, mint max. hangerőn, készenléti állapotban is fele annyit kb. ami felér egy villanykörtével darabonként!
Szóval pihenőn én már semmit nem tartok.
A hűtőt lecseréltem, mert nemtudnimért 450-et fogyasztott, most 110-et fogyasztó van, 4 év alatt bejött az ára, most már 4. éve spórolok csak a hűtőcsere által évi 340 kW-ot.
Nekem csak a lámpa, hűtő, szórak. elektronika megy árammal, ez kb. 70 kW havonta.
Az elmű elvileg magától is felülírja a havi becsült értéket évente, tehát gyakorlatilag tök mindegy mit adsz meg, úgy is elszámolják a különbözetet és becsülnek egy év múlva egy új megközelítő értéket, ami ténylegesen a fogyasztásotok alapján lesz.
Mi ketten lakunk egy 2,5 szobás lakásban. Villany főzőlap, sütő, hűtő, mikró, egyéb kisgépek, mosógép, porszívó, tv, stb. Nem igen spórolunk vele, de eddig max 100 kWh-t fogyasztottunk havonta (~4000 Ft). Mondjuk nem is sokat vagyunk otthon. Hétköznap dolgozunk, hétvégén kirándulunk, jövünk-megyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!