Mivel fütsek hogyha csak villany füttés van a házba de az nagyon drága?
Gáztűzjhely sincs? Kályhát se tudtok beállítani gondolom. Vagy éjszakai áramra kötött hőtárolós elektromos kályha is számításba jöhet.
De szerintem gyerekeknél se kell feltétlenül 22 foknak lennie. 1-2 fokkal kevesebbel is kibírják legalább éjszakára.
120 m2! Amikor megvettétek, erre nem gondoltatok?
Sok mindent már nem lehet tenni, nyáron kell előre fizetni, hogy télen ne dőljön be a költségvetés. De gondolom a 14-ben van egyéb fogyasztás is.
Valami parapet jellegű gáz cirko? Elég komoly korlátozások vannak rá, de lehet jó (Az ára csillagászati, az engedélyek illetéke)i miatt)
A tetőre rakott napkollektor? (szintén nem olcsó)
Esetleg a hőveszteségeket csökkenteni hőcserélős szeleztetővel
Légkondis fűtés (az eddigiek közül még ez az ami kifizethető)
Ha csak villany van, akkor a klímával fűtés a leghatékonyabb. Ennyi. A simán csak vezérelt árammal fűtés
már rosszabb és a normál a legdrágább. Ez van, nem tudsz mással fűteni, ha nincs más lehetőség.
A villanyfűtéshez jól szigetelt ház (vagy kidobnivaló rengeteg pénz) kell s az sem árt, ha nem vagytok fázósak (de a gyerekek miatt értem a 22 fokot, ami amúgysem olyan sok, egyesek 26 fokra fűtenek...). Villannyal fűtünk, de még jópár hétig nem indítjuk be, kvázi nyár van napközben s meleg van a házban. Amíg rossz volt a szigetelés, volt kályha, kémény, most már nincs. Előre tudtuk, hogy gáz kilóméterekre nincs... Miért költöztetek oda így, nem értem.
Klímával is tudsz fűteni.
Egy modern kílma SCOP értéke 4 körül van, tehát 1Kw elektromos energiából 4Kw hő energiát készít.
Mi nem fűtünk villannyal, de az alap villanyszámlánk 9-12 e ft. Szóval ha fűtéssel hóközepén 14 e Ft nál jársz, akkor nem biztos hogy sokkal drágább mint nekem a villany + gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!