Mi változik, ha az ELMŰ-től az NKM-hez megyek?
A Díjnet küldött levelet, hogy rajtuk keresztül lehet az NKM-t is fizetni.
Szívesen átmennék, mert az ELMŰ bugyuta rendszere helyett a díjnet ezerszer jobb.
Mi változna?
Kell valami vill.óra hitelesítőt várni? Vagy csak át kell regisztrálni és csak online papírmunka?
Nem més sehov, már ott vagy. És az NKM oldala ugyanaz,mint az elmű, rögtöna belépési oldal után.
Sőt, a telefonos ügyfélszoli is elmű, ott is csak a az első mondatokat változtatták meg ...
A szemét nem működik, az valóban úgy látszik, de ez lehet, hogy csak a fűnyíró elv miatt van, hogy mindenen ugyanannyit akartak vágni. De az áramszolgáltatásnál - meglepő? nem meglepő? semmit nem jelentett, bár az elején rendkívül borúlátó nyilatkozatok hangzottak el a beruházások visszafogásával kapcsolatban, stb, de semmi ilyesmi nem történt, tehát volt/van ott elég haszon.
A fűnyíró elv magyaros-szocrendszeres húzás, győri barátom mesélte, hogy mikor a Népszabadságban megjelent, hogy kapun belüli munkanélküliség van, Ede parancsba adta, hogy minden üzemből el kell bocsátani X embert. Miközben voltak olyan üzemek, ahol 2X létszámhiánnyal küszködtek épp... :)
Csak "papírmunka", az is online.
Majd kell hogy kérjél telefonon az ELMŰ-től egy valamilyen számot, mondanod kell, hogy a Díjnethez kell és ripsz-ropsz megy a dolog.
Én imádom a Díjnetet, mióta náluk vagyok, azóta vannak rendben a fizetéseim, mert nagyon rendetlen vagyok.
Viszont itt valaki azt írja, hogy az NKM-nél többet kell fizetni...:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Kedves 7-es, ezért higgyél inkább nekem:
"Az NKM Áramszolgáltató Zrt. az egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia elszámolását a jogszabályokban, a Magyar Energia Hivatal határozatában és üzletszabályzatában meghatározott feltételekkel végzi."
Nekem ebből az jön le, hogy egységesek az árak, de a linken megtalálható minden szolgáltató árai.
"NKM számlát csak az tud díjneten keresztül fizetni, akinek az NKM a szolgáltatója. Az elmü tudtommal másik cég. Elmüs számlát nem tudsz díjneten fizetni. Vagy most már az elmü is az NKM alá tartozik?"
Én éppen a dijneten keresztül tudtam meg, hogy átmehetek az Elműtől az NKM-hez, tehát ha átmegyek, akkor majd a dijneten keresztül fizethetem. De egyelőre még nem tiszta nekem az egész. Miért jó az az Elműnek, ha továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy ne lehessen Elműt a dijneten keresztül fizetni? Kinek nem éri meg átmenni? Ilyesmi kérdéseim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!