Havi 435 ezerből mennyire lehet jól megélni?
435 ezer a nettó bevételünk párommal összegezve... még nem élünk együtt...
ebből mennyire lehet jól élni ha össze bútoroznánk, albérletbe pl ?
és félre rakni?
6-os vagyok.
"A 6-os is ritka életképtelen :D
Kajára havi 90 ezer :D
Még váratlan kiadás havi 30 ezer :D
50 ezer rezsi?
2 emberre?
Te tényleg ennyire hülye vagy?"
Életképtelennek még nem neveztek, köszönöm kedves a jelzőt. Nem vagyok hülye és mint írtam sokkal kevesebből is ki lehet hozni, de ezek nem spórolósra vett adatok, mindent inkább fölé becsültem.
A 90 000 Ft-ban már benne van, hogy nem minden nap főznek otthon, esetleg étterem (egy éttermi vacsi egy pohár borral két főnek minimum 6-8000 Ft), kaja rendelés (velünk kb. heti egyszer előfordul, hogy rendelünk), drágább alapanyagok (mondjuk pl. mi allergia miatt nem mindent tudunk megvenni). Persze fele ennyiből is lehet étkezni, de nem feltétlenül kell ezen spórolni. A napi 2 gyümölcsből pedig nem engedek.
Váratlan kiadásra olyanokat értek, hogy pl. tönkremegy a porszívó és kell egyet venni, de lehet gyógyszer, esetleg szemüveg/kontaklencse kell valamelyiküknek stb.
50 ezres rezsi is lehet közös költséggel együtt. Van olyan hely, ahol 10 ezer felett van a közös költség. Fűtéssel télen simán lehet ennyi a közös költség. Igen két emberre.
Merőben attól függ. Albérletre a csillagos égig bármennyit lehet költeni, rezsire és ételre is. S van, akinek vagyonok kellenek hobbira, magánorvosra (nekem a fogam miatt volt ez), ruhára, akármire.
S kinek mi a jó. Nekünk volt hasonló összjövedelmünk, nagyon szegénynek éreztem magam, mert házra tettem félre (budapesti zöldövezeti bérlemény mellett, de az nem volt akkoriban nagyon sok) és épp csak motorozni jutott egy kevés (milliókat el tudnék motorozni évente és nem érezném úgy, hogy nem élvezem ki).
Megélni meg lehet, de hogy kinek mi a jó élet...
Nem albérletben élünk màr csak korunknàl fogva sem, de a rezsihez szívesen hozzàszólok nekünk mennyi, 3-an vagyunk, egy kislànyom van.
120nm-es kertes hàz
Gàz: 20.000/hó (àtalàny)
Villany: 6000/hó (kedvezményes)
Mobilelőfizetés: 15.000/hó
Tv,internet,vezetékes tel.: 10.000/hó
Víz+csatorna: 6-7000/hó
Szemét: 2000/hó
Ez ugye összesen: ~59-60.000/hó
A benzint nem tudom, nem én jàrok a kocsival, de sok, mert dolgozni azzal jàr a pàrom, bàr a buszbérlet ingyen lenne, de így kényelmesebb.
A gyerek sulimenzàjàt hozzà se adtam ezekhez, mert ugye titeket ez még nem érint.
Bevàsàrlàs havi szinten kb. 100-120 között, de ebben benne van mosógél, öblítő, tisztitószerek, piperecuccok stb.
Szórakozàs nagyon vàltozó.
Nem jó dolog, de cigizünk is, ami havi szinten kb. 60.000 Ft.
Ja, és mindennap, minden màsnap főzök, a szenvedélyem.
Szóval szerintem az, hogy ki tudtok-e jönni a pénzetekből, nagyon függ az igényeitektől, melyik vàros, milyen lakàs, mekkora, főzöl-e stb stb.
Mi egy vidéki községben élünk, de làtod, hogy a rezsi még Pesttől messzi is horrorisztikus.
Egyébként Eger mellett élünk, de tudom, hogy ott is 100-120 körül van valami normàlis lakàs, és ráadàsul be vagy zàrva, hisz nem kertes hàz.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!