Mekkora szobai hőmérsékletnél egészséges elkezdeni a fűteni?
Hát ez attól függ hogy milyen a hőérzeted. Van akinek elég télen is a 20 fok van akinek 24 is kell.
Nálunk 22 fokra van állítva a termosztát, nekünk ez kellemes, nincs az a gatya rohasztó hőség de hideg sincs- Pont jó sztem.
Nem értem ezeket a kérdéseket.
A fűtést hideg ellen találták ki, fázás ellen. Ha fázol: fűts. Arra való.
Ne is törődj vele, hogy mit mutat a naptár! Majd ha decemberben esetleg 30 fok lesz kikapcsolod!
Suha nem felejtem el, hogy kb. 30 éve egyszer sikerült kifognunk egy olyan időszakot a Balatonnál, hogy az 5 emeletes SZOT üdülőben június végén be kellett kapcsolni 2-3 napra a fűtést.
Mi a radiátorokat még nem csavartuk fel. 21 fok körül van a lakásban, ami még felöltözve részemről abszolút elviselhető. Ha nem túl jó a hőérzetem, akkor egy kicsit beindítom a klímát fűtő üzemmódban. 1-2 órát megy este, éjszakára lehúzzuk a redőnyöket és simán jól elvagyunk reggelig.
Akkor fogjuk szerintem bekapcsolni a fűtést, ha már folyamatosan hidegnek érezzük a benti hőmérsékletet. Télen a 19-20 fokot simán elviselem. Most hirtelen jött, ezért vacogok még 21,5 fokban is, de áthidaló megoldásként, hőérzet javításnak a klíma tökéletes.
6
Éppen emiatt nem indítottad be akkor a fűtést. De most nem akkor van.
Még mindig fura ez nekem. Fázol: fűtesz. Éhes vagy: eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!