Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Napelem telepitesen gondolkodo...

Napelem telepitesen gondolkodom. Kinek mi a tapasztalata? Melyi lenne a legjobb? Kiben bízhatok? Melyik kivitelezőt válasszam?

Figyelt kérdés

2018. júl. 10. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg országrészt vagy települést írhatnál.
2018. júl. 10. 23:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Sz-Sz-B Szatmári része
2018. júl. 10. 23:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Az EOnnál van valami akció. Felszerelik a napelemet 25 évre van a részlet. Ugyanannyi a részlet mint az áram számla. Szerintem nem éri meg.
2018. júl. 11. 08:44
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__rezsi__9379135-melyek..

Megbeszéltük, megegyeztünk, már működik a 6 kWp rendszere. Mindez három nap alatt zajlott le, ebből egy nap volt a kivitelezés. A papírmunka kicsit tovább fog tartani, de ez nem rajtam, hanem a szolgáltatón múlik. Egy konkurens ajánlatot mutatott a tulaj ami összegszerűségében megegyezett az enyémével, csak ők kínai modullal, inverterrel mentek, évi 4700 kWh hozam ígéretével, az én rendszerem SHARP modul, és SMA (német) inverterrel volt éves 7500 kWh hozammal. Mindezt ÁFA-s számlával, garanciával. Ha bővebb infót akarsz, írj rá a kérdezőre mi volt a tapasztalata.

2018. júl. 11. 13:49
 5/7 Moon_Walker ***** válasza:
20%

szerintem ne gondolkozz napelemben, max. napkollektorban.

a jelenlegi magyar jogi környezetben nem kívánatos a napelem telepítése, főleg, ha el is akarod adni az áramot!

2018. júl. 12. 09:24
 6/7 anonim ***** válasza:
56%
Eladni valóban nem érdemes az áramot. Viszont amíg "csak" a saját fogyasztást fedezi az ember addig megéri. A jogi szabályozással meg semmi gond nincs, ha szabályos a kivitelezés akkor az áram szolgáltatónak KÖTELEZŐ elfogadnia az otthoni méretű rendszereket, nincs mérlegelési joga sem. Tehát ezt nem értem, hogy honnan jött, hogy az itthoni jogi környezetben ne lenne kívánatos a napelemek telepítése...
2018. júl. 13. 13:22
 7/7 zlaci1 ***** válasza:
Az enhomet-én sem ajánlom. Kedvezményes ígérettel csábítottak el. Aztán jött a tökölődés, a hónapokig tartó papírmunka, aztán az árajánlattal köszönő viszonyban sem levő szerződésajánlat.
2018. júl. 14. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!