Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Még mindig szívatják a népet...

Még mindig szívatják a népet kéményellenőrzéskor?

Figyelt kérdés
Korábban voltak történetek, hogy azonnal elzáratták a gázt, ha valami "hiba" volt... (pl műanyag nyílászárókra hivatkozva stb)
2017. nov. 30. 14:50
 1/5 anonim ***** válasza:
10%
Még mindig szívatják a népet kéményellenőrzéskor. Tudod, már csak megszokásbol is szemétkednek (meg igy akarnak kenöpénzt kapni!) Ha azzal kezded, hogy kezükbe nyomsz 10...20 ezrest akkor minden jo lesz.
2017. nov. 30. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Kétszer vetettem át új kéményt tíz éve egy vegyes kazánhoz most egy kondenzációs gázhoz. Mindkétszer az akkor hatályos előírás szerint lett megcsinálva a kémény. Mindkettőt simán átvették gond nélkül. Senkit se fizettem le.
2017. nov. 30. 15:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem, mert nem járnak a kéményseprők legalábbis felénk. Pest megye. Minden ősszel átnézetem a gázszerelővel a kazánt, de a kéményseprőket az elmúlt 3 év során csak autóban ülve, messziről láttam és akkor is csak átutazóban. Szomorú.
2017. dec. 26. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk a szüleim vettek 1-2 éve 1 romos házat,ami nincs is használva és tulajdonképpen nincs benne semmi,de a kéményseprő nyilvántartásba vétel miatt 4-5000forintot el akart kérni. Felmerült a kérdés,hogy eddig miért nem volt nyilvántartva. Azt felelte,hogy a nem tudom milyen hatóság pár éve az összes lakatlan házat kivette a nyilvántartásból. No de akkor nekünk most miért kellet nyilvántartásba venni? Nem tervezzük használni ,nem lakik ott továbbra se senki, továbbra is lakatlan, mégis kifizettette az egyik ilyen lakásnál a díjat,a másiknál meg-ugyanaz a szituáció,ebből okulva- a szüleim nem akarták nyilvántartásba vetetni és akkor a kéményseprő a katasztrófavédelemmel fenyegetőzött,meg,hogy ha a katasztrófavédők fognak kijönni az már tízezrekbe fog kerülni. apáék mondták hogy Pár hét múlva kaptuk is a levelet a katasztrófavédelemtől,hogy nem engedtük be a kéményseprőt. Noha ott volt,csak nem akart jegyzőkönyvet kiállítani,mert nem akarták kifizetni a szüleim a pénzt.(mondjuk szerintem nem is kellett volna jegyzőkönyvet írni,hisz továbbra is lakatlan) Na mindegy ,legfeljebb le lesz bontva a kémény és kész.
2017. dec. 28. 11:42
 5/5 A kérdező kommentje:

# 4

Ha addig nem volt nyilvántartva, úgy kellett volna kezelniük, mintha új építésű lett volna.

És szerintem az nem 5000Ft-os tétel lenne.

Nekünk van egy "nyilvántartásból kivont" kéményünk, ami nem volt használva 30 éve. A papírmunkán kívül 2 db téglával "zárták le" a tetejét. Ezek csak rá voltak téve, semmi rögzítés.

Még 3-4 éve kérdeztem a kéményseprőt, hogy hogy lehetne újra legálisan használni vegyes tüzelésű kályhával (eredetileg is azzal volt használva).

Azt mondta kötelező a bélelés, kiálló építés a tetőre stb, 3-400.000Ft alatt nem áll meg a dolog.

Van is ott ajtó a tetőn, létrával pont jól ki lehet mászni a padlásról az ellenőrzéshez, tisztáshoz, nem is értem, hogy minek kéne még plusz kiálló is.

Azóta illegálisan használom.

Na meg a másik, azt mondta, hogy nem lehet páraelszívó a házban, meg nem is lehet a padlásra kivezetni.

Le kell szerelni, mert legközelebb elzáratja a gázt.

Arról is voltak történekek, hogy ha látta, hogy új nyílászárók vannak, azonnal elzáratta az egész! társasházban a gázt 1-1 lakó miatt...

2017. dec. 28. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!