Még mindig szívatják a népet kéményellenőrzéskor?
# 4
Ha addig nem volt nyilvántartva, úgy kellett volna kezelniük, mintha új építésű lett volna.
És szerintem az nem 5000Ft-os tétel lenne.
Nekünk van egy "nyilvántartásból kivont" kéményünk, ami nem volt használva 30 éve. A papírmunkán kívül 2 db téglával "zárták le" a tetejét. Ezek csak rá voltak téve, semmi rögzítés.
Még 3-4 éve kérdeztem a kéményseprőt, hogy hogy lehetne újra legálisan használni vegyes tüzelésű kályhával (eredetileg is azzal volt használva).
Azt mondta kötelező a bélelés, kiálló építés a tetőre stb, 3-400.000Ft alatt nem áll meg a dolog.
Van is ott ajtó a tetőn, létrával pont jól ki lehet mászni a padlásról az ellenőrzéshez, tisztáshoz, nem is értem, hogy minek kéne még plusz kiálló is.
Azóta illegálisan használom.
Na meg a másik, azt mondta, hogy nem lehet páraelszívó a házban, meg nem is lehet a padlásra kivezetni.
Le kell szerelni, mert legközelebb elzáratja a gázt.
Arról is voltak történekek, hogy ha látta, hogy új nyílászárók vannak, azonnal elzáratta az egész! társasházban a gázt 1-1 lakó miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!