A fenyő tobozzal lehet fűteni kandallóban?
Én is csak azt tudom mondani,amit az 1 es .
Ki tudja mennyi a gyanta vonzata,esetleg milyen gáz fejlődik .A dióhéj is okozhat robbanást .
Megköszönni kell a választ,mert megtisztelt vele .
Valószínűleg lehet vele fűteni, de én mégsem tenném, aminek 2 oka is van. Az egyik, hogy a fenyőféléknek magas a gyantatartalma, ezáltal sokkal hamarabb eltömődhetnek a füstcsövek és a kémény, aminek a vége egy jó kis szén-monoxid mérgezés is lehet. Én a magam részéről semmit nem égetek, ami fenyő. A másik ok, hogy ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy az erdőben, földről szedett toboz (ez igaz a fára, gallyakra, mindenre)viztartalma nagyon magas. Gyártod vele a kátrányt, kormot, füstöt, mindent ami szintén eltömíthet mindent, ami eltömődhet.
Az már csak mellékszál, hogy a gyantás és vizes tüzelőanyag elegye olyan környezetszennyezést okoz, amire egy hadseregnyi 40 éves IFA sem képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!