Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi lehet kb a rezsije egy...

Mennyi lehet kb a rezsije egy 80nm-es vályogháznak?

Figyelt kérdés

A tető új, szigetelt.

A falakat belülről gipszkartonnal borítottuk be, a plafon álmennyezet.

Az ablakok ajtók újak, műanyagok.

Gázzal fogunk fűteni.

Mindenhol led lámpák vannak.

Összesen 2 tv van, egy mosógép ami A+++-os, elektromos sütő, főzőlap, kombinált hűtő, mikró, kv főző.(Amiket sűrűbben használunk)

A ház egy nagy nappaliból áll, egy szoba, konyha, fürdő és előtér, a radiátorok új lapradiátorok.

Két fő fog itt lakni.

2017. szept. 4. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de ezt így esélytelen megmondani akárcsak +- 2000 forintra is. Mondjuk ha jól értem akkor külső szigetelés nincs. Én személy szerint nem szívesen laknék vályogban, bár tudom hogy a magyar paraszt szívesen érvel mellette, de inkább csak hátránya van.
2017. szept. 4. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, mennyit égeted a lámpákat, hány fokra fűtöd fel a lakást, mennyit és hogyan szellőztetsz, stb. A szokásoktól is nagyon sok függ.
2017. szept. 4. 14:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Párom fürödni szokott de nem engedi tele a kádat, én zuhanyzom kb 10 percet.

3 naponta mosnék, Lámpákat nem égetném fölöslegesen.

Mind a ketten 4ig dolgozunk napközben nem nagyon menne semmi.

Télen max 25 fok lenne. Szellőztetni igazából minden nap kell egy 5-10 percet. Tv az menne biztos ha otthon vagyunk.

Főzni 2 naponta szeretnék.

2017. szept. 4. 15:05
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Vályogház műanyag ablakokkal, gipszkartonozva... Az első télen lepenészedtek, pláne, ha nem is szellőztetitek, fűtitek rendesen. Ilyen kóklerséget!
2017. szept. 4. 15:12
 5/8 Duenna ***** válasza:

2-sel egyetértek!

Kiegészítem még azzal, hogy minden elektromos berendezésnek rá van írva a teljesítménye, például egy hűtő, vagy egy villany-főzőlap, vagy egy számítógép és monitor hány wattos, akkor ki tudod számolni, hogy óránként, 24 óránként és havonta ezek mennyit fogyasztanak.

Egyébként 2 főre villanybojlerrel, 2 számítógép használattal 8000-11000 Ft a villany, ezen kívül plusz a fűtésdíj. Na meg ott van még az internet, szemétszállítás, építményadó, szennyvízszállítás. Ez fűtés nélkül összesen olyan 18000-20000 Ft /hó.

2017. szept. 4. 15:19
 6/8 Duenna ***** válasza:
A külső falat is kellett volna szigetelni hugarocell szigetelővel, ez sokat jelent hőmegtakarítás szempontjából.
2017. szept. 4. 15:24
 7/8 Duenna ***** válasza:

De a szakember mást mond, érdemes ezekre odafigyelni:

[link]

[link]

[link]

2017. szept. 4. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:

60négyzetméteres vályog, hosszú parasztház, 2 helységet tömegkályha fűt, 1et gázkonvektor

A fürdőben van egy kis kályha.

A fűtésünk szezononként kb havi 20.000-re jön ki max... ha olyan kegyetlen telünk van, mint a tavalyi... ennél csak olcsóbb lehet... illetve idén hozzájutottam nagymennyiségű bontott faanyaghoz ingyen, szerintem most 2-3évre megvan a tüzelőm...

A rezsi többi része meg elég értelemszerű, hogy egyéni igényeken múlik...

2017. szept. 11. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!