Mennyi lehet kb a rezsije egy 80nm-es vályogháznak?
A tető új, szigetelt.
A falakat belülről gipszkartonnal borítottuk be, a plafon álmennyezet.
Az ablakok ajtók újak, műanyagok.
Gázzal fogunk fűteni.
Mindenhol led lámpák vannak.
Összesen 2 tv van, egy mosógép ami A+++-os, elektromos sütő, főzőlap, kombinált hűtő, mikró, kv főző.(Amiket sűrűbben használunk)
A ház egy nagy nappaliból áll, egy szoba, konyha, fürdő és előtér, a radiátorok új lapradiátorok.
Két fő fog itt lakni.
Párom fürödni szokott de nem engedi tele a kádat, én zuhanyzom kb 10 percet.
3 naponta mosnék, Lámpákat nem égetném fölöslegesen.
Mind a ketten 4ig dolgozunk napközben nem nagyon menne semmi.
Télen max 25 fok lenne. Szellőztetni igazából minden nap kell egy 5-10 percet. Tv az menne biztos ha otthon vagyunk.
Főzni 2 naponta szeretnék.
2-sel egyetértek!
Kiegészítem még azzal, hogy minden elektromos berendezésnek rá van írva a teljesítménye, például egy hűtő, vagy egy villany-főzőlap, vagy egy számítógép és monitor hány wattos, akkor ki tudod számolni, hogy óránként, 24 óránként és havonta ezek mennyit fogyasztanak.
Egyébként 2 főre villanybojlerrel, 2 számítógép használattal 8000-11000 Ft a villany, ezen kívül plusz a fűtésdíj. Na meg ott van még az internet, szemétszállítás, építményadó, szennyvízszállítás. Ez fűtés nélkül összesen olyan 18000-20000 Ft /hó.
60négyzetméteres vályog, hosszú parasztház, 2 helységet tömegkályha fűt, 1et gázkonvektor
A fürdőben van egy kis kályha.
A fűtésünk szezononként kb havi 20.000-re jön ki max... ha olyan kegyetlen telünk van, mint a tavalyi... ennél csak olcsóbb lehet... illetve idén hozzájutottam nagymennyiségű bontott faanyaghoz ingyen, szerintem most 2-3évre megvan a tüzelőm...
A rezsi többi része meg elég értelemszerű, hogy egyéni igényeken múlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!