Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kicserélték a vízórát (családi...

Kicserélték a vízórát (családi ház). Egy idő után ránéztem és látom, hogy egy ferde csík van az üveglapon. Azt hittem el van repedve, de miután jobban megnéztem láttam kb. a felében levegő van. Ez nem okozhat mérési pontatlanságot?

Figyelt kérdés
Mert szokatlanul soknak találom az óraállást.

2017. szept. 2. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Hívd fel a vízórásokat telefonon, hogy van valami kányája az órának, nézzék meg.
2017. szept. 2. 08:57
 2/4 Duenna ***** válasza:
0%
Hívd fel a vízóraszerelőket, hogy nézzék meg, mert problémásnak találod a vízóra működését.
2017. szept. 2. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Akár még vizet is találhatsz az üveg alatt,a mérést nem befolyásolja .Az órán átfolyó víz forgatja a mérőóra számlálóját .Ha soknak találod,máshol is lehet hiba ,ahol elfolyik .
2017. szept. 2. 16:50
 4/4 anonim ***** válasza:

A nedvesen futó vízmérőknél ez természetes.Felszerelésnél még levegő van benne,amit a fogyasztás közben dolgoz ki magából és kerül a helyére a víz. Eleinte a légbuborékok megakadnak a vízmérő üveglapja alatt,de ez nem hiba. Azért nedvesen futó mert víz van benne és azért ,amiért már előttem is írták, az biztosítja a szerkezet kenését. Ráadásul kis hibafaktorral dolgozik többnyire csak 2% eltérést mutat, nagyon pici átfolyással is csak 5% eltérés lehet maximum. Kis mennyiséget is pontosan le tud mérni,decilitereket is,centilitereket is.

Családi házakba,főmérőnek stb csak ilyeneket szoktak már felszerelni a szolgáltatók.

Panelokba van az,hogy esetleg szárazonfutót raknak fel mellékmérőnek a tulajok.Az egyik ok az,hogy pontatlanabb a szárazon futó. Ha megnézel egy gyártói grafikont akkor azon látszik,hogy igencsak eltérhet a mért érték a valóstól.. Másfelől a jelenleg kapható(illetve már nem kapható) szárazmérők többsége nem esik bele abba a besorolási kategóriába(mérési pontosság),amelyről a magyar állam rendelkezik.A többi okot már nem is részletezem.

2017. dec. 15. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!