Émász, villanyszámla 1 kw bruttó ára mennyi pontosan?
Sziasztok!
Bérlőként a tulajdonosnak a villanyszámlát havonta szoktam fényképezni, amit diktálás alapján számláznak a tulaj nevére, aki ezek után fizeti be, én pedig neki a tulajnak fizetem kilowattonként 40 forintot.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kilowattonkénti 40 forint mi alapján fizetem?
A szolgáltató az émász, a nappali díjszabása a hivatalos honlapján 37,33,-Ft.
Igazából, nem lennék fennakadva a nagyjából 2 forint eltérésen, csak az a baj, hogy már legalább egy éve ez alapján fizettem neki, és a fűtés is elektromos, ami pedig nem mindegy a hó végén elszámolás szempontjából.
A számlán nem tudom értelmezni pontosan, hogy a szolgáltató mennyit számláz ki neki, itt egy példa számla amiről tudok:
Kérem, hogy aki tud segíteni az mondja meg pontosan a szolgáltató az 1 kw áramot mennnyiért számláz ki neki, és hogyha kevesebb utólagosan érdemes-e (pontosan megvannak a szám adatok, átvételi elismervények stb.) ha kevesebbet kellett volna fizetnem jeleznem számára, hogy ennyivel többet vett el jogosulatlanul?
Köszönöm a tanácsotokat.
Az alapkérdés az, hogy miért nem a számla alapján fizetsz?
Az lenne a menet, hogy diktálsz, számla jön, fizeted a tulajnak a számla összegét, ő befizeti és kész.
Az áram díja mellett vannak más tételek is, de a lényeg, hogy számla alapján fizess. Ha elektronikusan kéri a tulaj, akkor még scannelni vagy fényképezni sem kell hozzá, meg nem kell személyes jelenlét sem.
A helyes mértékegység amúgy kilowattóra (kWh).
Szia, nagyon egyszerű: a fizetendő végösszeget, elosztod a fogyasztással.
Pl.: a feltöltött számlán 19.211 Ft osztva az 500 kWh-val,
az jelen esetben, egyenlő 38,422 Ft.
Csakhogy a számlán szerepel pluszban felszólítási díj is, ami rendszeres fizetés esetén nem fordul elő.
"azt jelenti, hogy a két fél olyan árban egyezik meg amibe akar. "
Nem egészen.
A tulaj jogszerűen nem számlázhatja tovább.
Emiatt nem is számolhatja másként.
Az ettől eltérő ügylet semmis. Ha a bérlő a számlaösszeg szerint fizet, a tulaj mehet panaszkodni ahova akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!