Miért mér többet?
Üdvözlök mindenkit!
Következő a problémám, kértem előre fizetős mérőt hogy nyomon kövehessem mennyit használok. Most állítoták át a GDF SUEZ-esről a FŐGÁZ-osra és durván 200m3 eltérés van a mechanikus és az elektronikus mérő közt, a mehanikuson több van.
Mos kaptam egy közel 20.000ft-os számlát, de a mérővel sosem babráltam csak amit mondtak hogy kell rátölteni.
Mégis hogy lehet hogy többet mér mint amennyit használtam?
Off.
Szóval úgy értsem,hogy van egy hagyományos gáz órád. Meg van egy digitális,ami feltöltős? Egymás után?
Jól értem,hogy a hagyományos többet mutat(200-zal)?
Ha igen,ezt kb.mennyi idő alatt produkálta?
Segíts légyszí...
Egy gázórám van amin két mérő van, a mechanikuson van több 196m3-el, ezt az eltérést 4 év alatt produkálta.
Így néz ki az óra: [link]
Köszönöm szépen!
A kérdésem azért,mert elhatároztuk,hogy kijárjuk az utat,és feltöltős gázórát "intézünk".
Évi kb 1200 m3-t fogyasztunk,és a "legenda szerint" a feltöltős normálisan mutat,a régi sokat csal. Lehet,hogy csak "urban legend"...
Mivel "csak úgy" nem adnak,most mókoljuk,hogy jogosultak legyünk rá. Védett,fogyasztó,direkt késés fizetéssel,bejárunk "sírni",részletet kérni,stb,mint a brazilok.
Köszi a választ!
Régen anyuék is tartoztak nekik, én pedig elhatároztam hogy felrakatom hozzájuk az előrefizetős gázórát, így legalább csak annyit használhatnak amennyi rá van töltve és nekem sem kell rohangálnom a pénz miatt, bár ezt is én töltöm.
Utcánkban lakik egy haverom ő a gázműveknél van és megnézte azt mondta most lát először eltérést, és mivel az órát nem a fogyasztó babrálta így adnak egy újat.
Kíváncsi leszek...
A gázmérők is csak egy bizonyos hibahatárral mérnek.
Itt megkeresheted, hogy a gázmérőd típusa milyen értéket produkált a hitelesítésekor:
Akár ebből is adódhat a két érték közötti eltérés, ha a mérést két különböző rész végzi. Szerintem a fogyasztóra kedvezőbbet kell alkalmazni, ha a mérő sértetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!