Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kb mennyi lenne a rezsi?

Kb mennyi lenne a rezsi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Össze szeretnènk költözni a barátommal, ha elèg pènz összegyűlik rá. Adott egy kis kertes ház: konyha, nappali,egy háló, wc ès egy kis előszoba. A fűtèsre kèt cserèpkályha szolgál, ill. be van kötve internet. Tanulók vagyunk, ès dolgozni is szeretnèk tanèv közben is, szóval nem lennènk otthon egèsz nap. Nagyjából fèl ève lett kívülről (újra) leszigetelve ès az ablakok is ki lettek cserèlve.

Arra lennèk kiváncsi, hogy ha nincs egyèb plusz kiadás (pl.tönkrement a hűtő ès ujat kell venni) mennyi pènzből lehet kijönni egy hónapban (Rezsi+kaja)? Bármifèle plusz tanácsot is elfogadok!

Előre is köszönöm!

2017. ápr. 13. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:
23%

A könnyebb része a kaja, ha főzöl minden nap és nem vagytok túl nagy evők kb fejenként 20eből megvan.

Kérdés, hogy a ház szigetelése mennyire jó, meg hogy alulról és felülről mennyire lett leszigetelve, honnan veszitek a fát stb. Én (egyedül élek 2 szoba+konyha) gázzal fűtök így csak erre tudom a választ, azzal is főzök a melegvíz is abból van, jól szigetelt a lakás így fizetek negyedévente 7 e ft általányt. A víz 3 m3 az vidéken kb 2000 ft, a szemétdíj van még de én társas házban élek így erre se tudom a választ, de a helyi fenntartó honlapján biztos fent van. Villany kb negyedévente 2 e Ft de ugye nálam tényleg csak a lámpa meg a szagelszívó megy belőle.

Jó tanács, hogy ha a tiétek a ház/rokoné és ha valami elromolna és azt nektek kell javíttatni akkor próbáljatok meg előre takarékoskodni. Könnyebb minden hónapban kb fejenként 2 ezret félre tenni mint ha egyszerre elromlik valami azt kicsengetni. A net meg erősen szolgáltató függő felénk csak T-home van ennek a legkisebb csomagja 5000 ft... ami rablás :D ha más szolgáltató van olcsóbb de ha jobb netet akartok több, de perzse ezek is fent vannak a honlapjukon.

2017. ápr. 13. 14:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Gáz, villany vagy vegyestűzelésű a kályha?

Mekkora légköbmétert kell felfűteni?

Önálló ház, tehát közös költség nincs?

A falai nem érintkeznek más házrészekkel, teljesen körbefújja a szél?

Melegvíz miből van?

2017. ápr. 23. 04:00
 3/3 A kérdező kommentje:
A kályhát fával lehet fűteni. Hogy hán lègköbmèter azt nem tudom. Önálló ház, nincs közös költsèg. Ès kèt oldarol èrintkezik a ház fala másik házzal. A meleg vizet bojler adja.
2017. ápr. 23. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!