Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 13 fok elég lehet a lakásban?

13 fok elég lehet a lakásban?

Figyelt kérdés
Nincs annyira hideg bent.még nem lakunk a házban,most vettük és átalakítjuk de fűtjük.1e fok van bent.ha beköltözünk az elég lesz vagy az egézségünk érdekében legyen magassbb a hőmérséklet?
2017. jan. 15. 19:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha beköltöztök, akkor ugyanannyi fűtésnél is magasabb lehet a hőmérséklet, ez sok tényezőtől függ (szellőztetés, emberek és háztartási gépek hulladékhője, szigetelés)... Ha nem extrém jó a szigetelés s viszonylag magas a légköbméterre jutó hulladékhő vagy ha sokat, sokáig szellőztettek, akkor kevésbé számít.

Ha normál emberek vagytok s telik rá, akkor ennél azért jobban fűtsetek... A megfázásban nem hiszek, én 8 fokban sem fázom meg (egy ideig éltem annyiban). 25 fokban igen, mert kinyitom az ablakot, hogy ne pusztuljak bele s a légkeveredést nem bírom.

Ha nem fázol meg s nem romlik le a közérzeted, akkor el nem tudom képzelni, mi problémát okozna az egészségednek a 13 Celsius-fok, de ez szinte mindenkinek túl hideg, fázunk ennyiben. Ahogy írtam, én kibírok kevesebbet is, de... Nem jó. Nem vagyok fázékony, de 18-20 azért nem árt, ha van, legalábbis ott, ahol szinte egész nap ülök és alszom. Sok embernek jóval több kell, különben fázik, rosszul érzi magát.

2017. jan. 19. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!