Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Panelban senki se fűt?

Panelban senki se fűt?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm mondja nem is fűtenek mert a szomszéd lakások befűtik az övét is. Tényleg elég meleg van így vagy sóherek?
2016. dec. 12. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
22-23 fok. Igaz, a ház szigetelve van.
2016. dec. 12. 21:42
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Ezek szerint a szomszédok fűtenek.
2016. dec. 12. 21:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Remélem lesz aki tud majd válaszolni
2016. dec. 12. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Panelban a fűtésstrangok fűtenek, nálunk durván.

Alapból 22 fok van úgy hogy csak a furdőszobai radiátor megy.

Mindenki fizet légköbméter után is.a költségmegosztó csak egy bizonyos százalékban számít.

Ezeknek az épületeknek a fűtése szigetelés nélkük, kicsit szelelő ablakokra lett eredetileg méretezve. Panelprogram után indokolatlan méretűek az ekkora radiátorok

2016. dec. 12. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
57%
Kaptál választ. Mit nem értesz? Ha egyik-másik lakó nem is fűt, valakinek kell, mert a semmiből nem lesz meleg, de még a fűtéscsövektől sem.
2016. dec. 12. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Kevesen fűtenek főleg a közbenső lakók,akiknek van annyi nyereségük a szomszédoktól, és ők megelégszenek a 19-21C.

de ez nem azt jelenti,hogy nekik semmit sem kell fizetni! A fűtési díjak általában 30-70% aránnyal számolódnak,ezt hívják költségosztásnak.

A házba beérkező teljes fűtési célzatú hőt felosztják 100-al,ebből mindenki fizeti alapból a 30%-os rá eső kiszámított részét,és ehhez adják hozzá a mérőkön mért fogyasztást. Ez az alapelv hogy törekedjenek az igazságosságra.

2016. dec. 13. 05:13
 7/8 A kérdező kommentje:
tegnap 22:13 És szerinted mi a fenét szűrjek le a válaszodból hogy nálad 22-23 fok van ha nem ez volt a kérdés? Leírtad amit kérdeztem hogy fűtesz vagy nem esetleg a szomszédok fűtenek és neked nem kell? Aki értetlen az nem én vagyok . Szerencsére a hatos hozzászóló tudott értelmes választ adni.
2016. dec. 13. 12:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk nem lehetett csak úgy letekerni a fűtést, a ház legszélén volt a lakás plusz szigetelés 0 szóval fűtöttünk, ezért akartam mindig megfejelni aki hideg időben tiltakozott a szezon előtti fűtésre mert "veszünk fel pulcsit és jó lesz" (belső lakásban naná) közben a 14 fokos külsőben meg csessze meg az anyuka a kisbabájával.
2016. dec. 14. 03:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!