Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nektek hány fokos a visszatérő...

Nektek hány fokos a visszatérőben a víz? Mennyi lenne ideális?

Figyelt kérdés

Ha befűtök akkor a kazán 80-90 fokos vizet nyom előre de a visszatérő már csak 35-40 fokos

Valahogy lehet növelni hogy ne csökkenjen le ennyire?

2016. dec. 9. 12:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

60 fokon a gázkazán üzemel de annak szeretném minimalizálni a működését

Ez a szelep amit irtál jól hangzik utánanézek

köszi

2016. dec. 10. 09:52
 12/21 anonim ***** válasza:
49%
Na, azért ezt gondold át alaposan, kérdező, mielőtt kidobsz ennyi pénzt. Valóban jól hangzik egy Esbe szelep, de annak a beszerelése egyúttal a radiátorokkal közölt hőmennyiséget is csökkenti. Szerintem sokkal jobban jársz a radiátorokra szerelt thermosztatikus szelepekkel.
2016. dec. 10. 10:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Kedves Tizedik! Szerintem ugyanezt írtam, de azért köszi.
2016. dec. 10. 15:30
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves Miquel!

Szerinted miért csökkenti a radiátorokkal közölt hőmennyiséget egy Esbe?

Szerintem a thermosztatikus szeleppel nem lesz előrébb a kérdező, mert neki nem az a baja, hogy túlfűti a lakást, tehát nem fogja lejjebb tekerni azokat, s így nem lesz nagyobb a vízáramlás.

S amúgy is, puffer nélküli vegyeskazános rendszer elég veszélyes termosztatikus radiátorszelepekkel. Mert ha le vannak tekerve, melegebb lesz a visszatérő víz, könnyebben felforrhat a rendszer.

2016. dec. 10. 22:11
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerinted miért csökkenti a radiátorokkal közölt hőmennyiséget egy Esbe?

Logikus, hogy ha a visszatérő 40 fok, vagy 60 fok, a kettő közötti 20 fok a radiátorokban csapódik le. De feltételezem egy kész, működő rendszerben van már valamilyen kazánvédő szelep. Abban igazad van, hogy ha letekeri a radiátorszelepet, túlmelegedés felforrás léphet fel, de feltételeztem, hogy annyira nem béna valaki. :-))

2016. dec. 11. 08:12
 16/21 A kérdező kommentje:

Egy egyszerű kérdés milyen vitákat szül:)

Eddig ez a második telem egyedül ezért próbálok spórolni és jár az agyam...

Ha a bemenő 90 fokos a radiátorok leadják és mire visszaér lesz 35 fok akkor több energia kell ujra felmelegiteni mint pl ha 50 fokos lenne.

Tehát nekem csak a visszatérőt kéne valahogy megemelni.Magyarán valami másodlagos fűttést a visszatérőbe.

2016. dec. 11. 10:24
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves Miquel!

Te tisztában vagy a kazánvédő szelepek működésével? Mert az utolsó hozzászólásodból nem úgy tűnik.

Kedves kérdező!

A te problémádra egyértelműen egy kazánvédő szelep a megoldás, mert még azt sem lehet mondani, hogy melegebb előremenővel fűts. De ha nem hiszel nekem, inkább itt tedd fel a kérdést: [link]

Fűtéshez SOKKAL jobban értő emberek vannak ott, mint itt.

2016. dec. 11. 21:04
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:)
2016. dec. 11. 21:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Nézd meg a keringető szivattyúd beállítását. Ha a legkisebb fokozaton van, akkor vedd közepesre, vagy nagyra. A fűtési rendszered úgy van kialakítva, hogy nagyobb keringési sebesség lenne számodra ideális.

Ha nőne a keringési sebesség, rövidebb időt töltene a kazánban a víz, kevésbé melegedne fel, kicsit csökkenne az előremenő hőfok is, nem lenne a felforrás közelében a vized. És a radiátorokban is gyorsabban megfordulna, kevesebb hőt adna le egy körjárat alatt, a visszatérőd is melegebben térne vissza, és közelebb lenne ahhoz a hőfokhoz, hogy nem okozna kondenzációt (savas esőt) a kazán belsejében.

Ha a keringető szivattyúd már most a max-on van, akkor nem tudok mit mondani. Lecseréltetni egy nagyobb teljesítményűre nem a legolcsóbb mulatság.

2016. dec. 12. 16:09
 20/21 anonim ***** válasza:

19-es

Annyit tennék hozzá, hogy ha a keringetőt nagyobb fokozatra állítja, lejjebb veheti az előremenőt.

Még jó, hogy meghallgattam több szakit:

Az egyik kis szobámban nem volt fűtés. A többiben padlófűtés. Ketten azt mondták, hogy be kell tenni egy radiátort, át kell alakítani két körösre, a radiátorra menne 80-90 fok, a padlóra 40-45. végül a harmadik hasonló költséggel megcsinálta a padlót, s rátette az elosztóra.

2016. dec. 12. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!