Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Tragikus a levegőminőség az...

Tragikus a levegőminőség az országban a szilárd tüzelésű fűtés miatt, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Miért nem építenek maguknak az emberek napkollektort, hogy ezzel pénzt is spórolva kevesebbet füstöljenek.

Ez a sok füst és a rossz levegő nem zavarja azokat akik felelősek érte?

2016. dec. 6. 12:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Eszerint a videó szerint azért kicsit többet tud ez, mint rásegítő fűtést...

https://www.youtube.com/watch?v=q_cugGMb_QM

2016. dec. 6. 13:49
 12/27 anonim ***** válasza:
71%
Az emberek örülnek ha van munkájuk tudnak enni inni és tudnak venni tüzelőt. Szájj le a földre miből telne teljes fűtéskorszerűsítésre? Persze aki feltételezi hogy egy sörkollektorral ki lehet fűteni télen egy házat attól mit is várhat az ember!
2016. dec. 6. 14:12
 13/27 A kérdező kommentje:

# 12

Egyrészt nem egy kollektorral, másrészt nem kifűteni, hanem rásegíteni a fűtésre.

Ha naponta csak egyszer kell begyújtani este és akkor sem 14°C van a lakásban, hanem 19-20°C akkor jóval kevesebb fa fogy. Ez pedig jóval kevesebb pénz és jóval kevesebb füst.

2016. dec. 6. 14:34
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szívem csücske az energiatakarékosság. Annyira, hogy nem átallottam az energetikus végzettséget is megszerezni. A videóban látottak nagyon optimalizált értékeket mutatnak, és azt sem emelik ki, hogy télen nagyon ritkán tiszta az ég, a sörkollektor pedig szűrt fényben nem üzemel. De ha tiszta is, akkor is csak néhány óra az az időszak, amíg igen. Én is hamar átalakítottam aszalóvá.
2016. dec. 6. 14:59
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

Oké, építek egy sörkollektort, kedves kérdező.

És?

És télen, reggel négykor, a töksötétben mivel kezdjek fűteni, hogy az ovis gyerekeim amikor kikelnek az ágyból megfázás nélkül tudjanak felöltözni???

Ez a sörkollektor kiváló esetleg a tűző napon és szélcsendben!

Abban a percben, amint egy kis szél fúj és fagypont alatt van a hőfok, az áramló hideg levegő lekeveri a képződő hőt a kollektorról, és annyi neki...

És a felhős, ködös időszakokról még nem is beszéltem...

2016. dec. 7. 11:39
 16/27 A kérdező kommentje:

# 15

Ha süt a nap, akkor egy ilyen működik. Semmi köze a szélhez, vagy a hőmérséklethez.

Ha a házad rendesen van szigetelve és este kicsit fűtöttél is az egész napos kollektoros fűtés után mondjuk gázzal vagy fával, akkor reggelre nem fog kihűlni a házad.

De fordítsuk meg: a gyerekeidnek milyen jövőt szánsz ilyen légszennyezettség mellett?

2016. dec. 7. 12:44
 17/27 anonim ***** válasza:
81%
Inkább építs rakétakályhát. Az nem szennyezi a levegőt, és 100x jobban megéri, mint 1-2 W hőt becsalogatni a házba.
2016. dec. 7. 13:17
 18/27 kovpet ***** válasza:

"Ha a házad rendesen van szigetelve"

Ez kb 5-10% lehet az országban. De inkább kevesebb.

Amúgy nem hiszem, hogy a fafűtés miatt lenne rossz a levegő. Persze, a gáz tisztább, de ha nem szeméttel fűtene a fél ország (mert másra nem telik, nem gonoszságból nyilván), akkor nem nagyon lenne ilyen gond.

2016. dec. 7. 13:37
 19/27 anonim ***** válasza:
Fával csak akkor van gond, ha az vizes. Sajnos az esetek többségében az. Még az önkormányzatok is frissen vágott fát adnak a rászorulóknak.
2016. dec. 7. 13:52
 20/27 A kérdező kommentje:

# 18

Nem tudom mennyi idős vagy, de talán hallottál róla, hogy Budapest levegőminősége is tragikus volt a 60-70-es években, és akkor rájöttek, hogy a sok szilárd tüzelésű kályha miatt.

Akkoriban mindenhová bevezették a gázt, még a cserépkályhákba is. Ahová lehetett oda távfűtést is vittek.

Ez néhány évtizedre segítette a város levegőjének a megóvását. (ma persze már inkább a közlekedéssel van a baj)

Vidéken viszont az utóbbi években tértek át az emberek tömegével a szilárd tüzelésre. Ez mára azt eredményezte, hogy a levegőminőség rosszabb mint a fővárosban.

Ezzel kezdeni kell valamit, mert hosszú távon nem tartható ez az állapot.

2016. dec. 7. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!