Villany bojler sokat fogyaszt?
80 liter nagyon kevés 3 főre.
Ha már költesz rá, akkor legyen 120 literes. Ha alacsonyabbra állítod a hőfokot, szinte ugyanannyit fogyaszt, mint egy 80 l-es, csak kevesebb hideget kell hozzá keverni. Viszont ha mégis több meleg kell, akkor fel tudod tekerni.
pontosat nem tudok írni mert 2 évre visszamenőleg nem tudok vissza keresni így csak kb.
2 felnőtt és 2 gyerek és 80l bojler.Nyáron takarékos hőfokra állítva 7-8000 körül volt a villanyszámlánk. Télen meleg víz jött a bojlerból,de a gyerekek miatt nem tűz forró. A gyerekek fürödtek, mi csak elvétve mert a 80 liter nem 80 liter meleg vizet jelent. A gyerekek fürödtek aztán az egyikünk zuhanyzott majd egy kis pihi jött,hogy az utolsó embernek ne langyos hanem meleg víz legyen. 12000 villanyszámla. Jah amúgy kipróbáltam,hogy fürdés előtt bedugtam a bojlert majd amikor felfűtött kihúztam és így napközbe nem fűtögetett.Figyeltem a villanyórát szerencsére így csak egy hétig játszottam ezzel aztán rájöttem,hogy ezzel abszolút nem spórolok,sőt...
Fűtéskorszerűsítés jött így kombi kazán ment a villanybojler helyére. 5000 körül van a villanyszámlánk és miután átfolyós mindig van annyi meleg víz amennyi kell.
Amúgy nagyon sokat agyaltam a dupla tartályos villanybojleren (ariston velis) ha döntenem kellene,hogy milyen villany akkor már ezt választanám. De nekem a gáz átfolyós a favorit mert mind1,hogy ki mennyit pancsol akkor is lesz meleg víz várakozás nélkül.
Ha nincs vezérelted,vegyél "okosbojlert"...Ariston velis-t!
Nekem egy bő éve van. Drágább volt,de lényegesen kedvezőbb a fogyasztása,kisebb helyen elfér,vízszintesen is felrakhatod.
Én az alap 40 fokon még soha nem állítottam feljebb,kettőnket bőven kiszolgál meleg vízzel,ilyen hőmérsékleten lényegesen kisebb a vízkőképződés is.
Van eco/tanítható programja is.
Mivel társasházban nem lehetett megoldani már a meleg víz előállítását nyílt égésterű(V4) gáz-vízmelegítőmet ilyenre cseréltem le---nem bántam meg!
A megatherm-nél a legolcsóbbak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!