Mivel tudnék spórolni, amit a munkahelyem is meg tudok tenni, nem csak otthon? Pl. Hogy odabent töltöm fel a telefonomat a műhelyben?
A telefonos példa apróság, tudom, de lehet hogy éves szinten már nem is olyan kis összeg.
(Egyébként kb mennyibe kerül egy-egy feltöltésnyi áram?)
Szóval úgyis nálam van mindig a telefon, és nem itthon használom fel az energiát, hanem a munkahelyemen.
Milyen ehhez hasonlókat tudtok még?
Fürdeni, főzni nem fogok a melóhelyen, nem ilyen drasztikus megoldásokra gondoltam. :D
A telefon munkahelyi feltöltésével csak úgy tudsz spórolni éves szinten, hogy minden feltöltés árát, azaz napi egy Ft-ot félreteszel (messze alatta van, de vegyük ennyinek).
Így aztán év végén lesz 250 Ft-od. (Szabad szombat, vasárnap évi 2×52 Ft.)
.
Otthon ne használd a WC-t, vagy áss pottyantósat, sok vizet megspórolsz vele!
Tusolj a melóhelyen, ez évi 260 nap víz-spórólást jelent.
Gyakorlatilag csak a fürdés meg a szarás amin spórolhatsz. Mosás lenne még de az nem jellemző, hogy van rá lehetőség.
Melegebben kell otthon öltözni, vizet villanyt nem pazarolni.
A telefontöltés nem tétel. Konkrétan kevesebb mint 1 Ft egy teljes feltöltés.
Ha műhely, akkor még a számítógépezés se játszik... Hogy pl. éjszaka ott netezel, nem otthon, ez már egészen tétel, takarékos számítógépek esetén is... Ezzel együtt nincs értelme, de ez más kérdés. A telefontöltés semmi, a számítógéppel mi hangfalakkal együtt nehezen hozunk ki itthon 1 kWh fogyasztást naponta (számítógépenként), ahhoz igen sokat kell mennie. Nem nagy tétel ez az életben, sokkal többet s könnyebben lehet spórolni máson. Evésen pl. könnyen lehet, úgy is, hogy a minőséget, ízeket nem adjuk fel.
Főzni nem is annyira drasztikus (s a fürdésre főleg van példa, ez tuti), egy kollégám főzött lecsót a pesti belvárosi irodában... Én is sütöttem krumplit egy másik irodában... S bent (is) ittam kávét és teát, mert volt és szerettem is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!