Uj lakok lennénk egy hâzban és a vizet kikapcsolták mivel az előzô lakó nem fizette ki mi szeretnënk a mi nevünkre iratni hogy legyen viz szolgáltatás de a Viz irodában azt mondták amig a tartozás nincs kifizetve addig nem csinálnak semmit?
Kérdező akkor nem tudsz mit csinálni.
Azt írtad h apukád testvéréé a ház, tehát nem került hozzátok adás-vétel által. Ez azt jelenti h apukád testvérének rendeznie kell a tartozását és csak utána fogják visszakapcsolni a vizet, nem tudsz mit tenni. Beszélj a nagybátyáddal h fizesse ki a tartozást.
Várjunk.
Én úgy értelmeztem, hogy a kérdező most örökölte, ez az apai öröksége.
Ha van arról hagyatéki, hogy ő örökölte, akkor lehet menni intézkedni.
De most úgy látom, te úgy értelmezted, és tényleg nem egyértelmű, hogy él az édesapja, meg annak testvére is, és ők ketten örökölték valamikor.
Azaz fele-fele arányban tulajdonosok, és egyikük halmozta fel a tartozást.
Akkor ez szinte olyan, mintha házastársaké lenne a ház, eddig a férj nevén volt a víz, lett egy csomó tartozás, kikötötték a vizet, most át akarják iratni a feleség nevére.
Ekkor tényleg nem fogják átírni. De erről írtam is a hosszabb válaszomban, hogy az ilyet nem csinálják meg, és jogosan.
Szóval akkor tisztázni kellene, hogy ki is az örökös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!