140nm-es háznak mennyi kb a havi rezsije?
Nem havi 15 ezerből fűti ki a fával fűtő... Annyi jön ki a 12 hónapra elosztva. Nem mindegy.
Nekem is havi 12 ezer a villany átalány s ebben benne van a fűtés is, persze ez kisebb ház, 80 nm és természetesen jól szigetelt, plusz nem vagyunk fázósak, de mindig olyan melegben vagyunk, ami nekünk ideális...
Nyilván egy szigetelt nagy ház kifűtéséhez sok energia kell, a számolásokba nem is megyek bele, ez már sok nekem, csak leírtam pár jogos gondolatot.
S a fáról én is úgy tudom, hogy kifejezetten olcsóbb a gáznál, ha jól csinálja az ember, nem hagyja magát átverni s nem nedves fával tüzel... Így nyilván melegebbre lehet fűteni vele, mint gázzal, nem hasonlítható össze a kettő egy az egyben. Ahogy azért még vannak tényezők, amik számítanak, akkor is, ha tényleges szigetelés nincs. Extrém alacsony belmagasság, brutálvastag falak s egy csomó dolog, amire én nem is tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!