Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Elektromos radiátor tényleg...

Elektromos radiátor tényleg lehet olyan olcsó vagy csak kicsit drágább, mint a gázfűtés?

Figyelt kérdés
Az ilyen honlapok mint [link] [link] igazat írnak? Egy 14nm2-es szobát szeretnék fűteni éjszakánként, szigetelés van a házon, de nem tökéletes. Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

2016. aug. 2. 15:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Itt mást írnak:

[link]

Olajradiátor:"Hátránya, hogy meglehetősen nehéz és a legnagyobb áramfogyasztással működő elektromos fűtés."

2016. aug. 4. 11:05
 12/14 anonim ***** válasza:

És a következő mondat? :D Bontsuk két részre:

1. "Ennek a többnyire pontatlan vezérlés az oka"

Tehát az energia nem veszik el, legfeljebb, ha túlfűtöd, akkor egy ingben lehetsz trikó-ing-pulóver helyett, ami ugye valóban többletköltség, de nem lehet kidobott pénznek mondani, hiszen a komfortod más; ha viharos gyorsasággal felmelegszik az idő kint (mondjuk 1 óra alatt 20 fok celsiust), akkor szellőztetni kell, és valóban valamennyi energia kiment az ablakon.

De egy termosztáttal kombinálni az olajost, az sosem volt egy drága és megoldhatatlan feladat. :)

2. "és az, hogy a nem teljesen tökéletesen működő olajradiátor forralja az olajat (ezt sercegő hang jelzi), ami állapotváltozással és ezért nagy villanyáram fogyasztással jár." Nos, én kb 6 évig dolgoztam olyan telephelyen, ahol faház volt és olajradiátorok, sőt, nemcsak dolgoztam, hanem havi 200 órát bent voltam délután és éjszaka is, ezen felül 5 évig kis lakásunkban is olajgladiátor működött, egyszer sem forralta az olajat egyik sem, igaz, hogy a faházban nem volt több olajradiátor negyven darabnál, tehát sokat nem tudhatok a dologról...

2016. aug. 4. 12:05
 13/14 A kérdező kommentje:

Értem. Mondjuk még ha igaz is lenne, hogy 20%-al kevesebbet fogyaszt akkor se éri meg 1évre venni.

Azért még megkérdezem, hátha valakinek van jobb ötlete, mint amikre én gondoltam. Az a helyzet, hogy a hálószoba a fürdő mellett van és a cirkó nagyon hangos. Amikor bekapcsol nagyot robban és mindig felébredek rá, utána pedig a hőtágulás miatt kattog is. Mivel lehetne ezt orvosolni, helyettesíteni esténként?

2016. aug. 4. 19:23
 14/14 anonim ***** válasza:

# 13:

Vegyél ilyen füldugót, nekem bevált.

[link]

2016. aug. 5. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!