Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért hűlnek ki hamar a...

Miért hűlnek ki hamar a radiátorok?

Figyelt kérdés
Panelban lakom, tudtommal gravitációs elven működik a távfűtés, télen megfigyeltem, hogy a kb. 60 fokos víz 1 óra múlva szinte teljesen kihűl, nem az lenne a lényeg, hogy sokáig melegek legyen a radiátorok. Ennek mi az oka? Nem csak nálam "gond", már ha egyáltalán az.
2016. ápr. 11. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Én azért kétlem hogy panelban gravitációs megoldásu fűtés lenne .Talán a házfelügyelő lekapcsolja a fütést,és ezzel pénz takarit meg,közös költségből .
2016. ápr. 11. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Évek óta ugyanezt tapasztalom . Azzal a különbséggel, hogy míg napközben a radiátorok tűzforrók, az éjszaka kellős közepén langyossá vállnak (2 takaróval vagyok kénytelen takarózni + bunda kabátban, zokniban alszom, már,már) . A meleg-víz ugyanez, reggel 4-5.00-kor elfeküdni, átmelegedni sem lehet a kádban, ugyanis forró víz helyett langyos fogad.
2016. ápr. 12. 02:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Éjszakára sok helyen leveszik a fűtést és ezzel takarékoskodnak. Aludni amúgy sem túl jó melegben (biztos van aki tud).
2016. ápr. 12. 04:04
 4/5 A kérdező kommentje:
A házba éjszaka sosincs fűtés. Reggel 5-től, este 6-ig megy télen, s kb. 1 óra múlva jég hidegek a radiátorok. A vastag vascsövekből következtetek arra, hogy gravitációs, s akkor elvileg órákig tartania kéne a meleget. S 9. emeleti lakás, kb. 40 éves fűtésrendszer.
2016. ápr. 12. 16:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát nem az a probléma, hogy lekapcsoljak, hanem hogy 1 óra múlva teljesen hidegek a radiátorok. Aztán lehet, hogy nem gravitációs fűtés, bár 40 éve nem volt elterjedt a szivattyús megoldás.
2016. ápr. 12. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!