Ha nagyon nehéz a kukám akkor is el kell hogy vigyék a kukások?
Pl a 120 literes kukába szemétpréssel belepréselek 1250 kilónyi szemetet... szabad ezt?
120 literes kuka után fizetek, akkor annyira tömöm amennyire akarom?
1250 kg ,azért mégsem tudnál bele préselni,kicsit túlzás.
Még épitő ipari sittből sem
előző
A mi hulladékszállítónkkal kötött szerződésben ez áll: „A hulladékgyűjtő edényeket csak annyira szabad megtölteni, hogy azok zárhatóak legyenek. A gyűjtőedényzetbe
a hulladék bedöngölése vagy tömörítése tilos.”
Gondolom, hogy más hulladékszállítók is hasonló kikötéssel élnek.
Azzal nincs baj, ha van még két vödör szemeted amit bele kéne rakni, ezért ugrálsz egy kicsit a kukádban, hogy a tejesdobozokból meg a zacskókból kimenjen a levegő.
Viszont 120 lityós kukába megnézném azt az 1250 kilót :D Annak több mint 10 g/cm3 a sűrűsége, az már nagyobb mint a vasé, rézé, közel ólom kategória. Szóval hacsak nem ólommal öntöd ki színültig azt a kukát, abba nem pakolsz bele 1250 kilót, az hótziher.
De egyébként sem bírnák felönteni a kukáskocsira, és a kukáskocsi sem tudná felemelni, mert előbb szakadna le a kuka füle.
Úgy saccra 30-40 kiló felett már szerintem belekukucskálnak a kukádba, hogy vajon mi a túróval tömted ki az alját, mert ennél többet háztartási hulladékból nem nagyon lehet belegyömöszölni. És ha betont vagy akkumulátort találnak benne, akkor egyszerűen otthagyják a kukádat a ház előtt, nem viszik el a tartalmát.
Nem,nem kötelesek elvinni.
Guglizd ki a szolgáltatód honlapján,meg van határozva egy bizonyos súlyhatár,afölött nem viszik el,hanem ragasztanak rá egy tájékoztatót.
Legalább is Szegeden van ilyen.
Off.
Te nem az a troll vagy aki kölcsönadta a 400ezres porszívóját???
#8 Nem, az Aranka39, és meg van jelenítve a neve :)
Ez a kérdés szerintem amúgy nem is trollkodás, még ha kissé el is van túlozva benne az az 1250 kiló. Teljesen jogos kérdésnek érzem.
120 kiló akart lenni, csak elírtam.
A szerződésben nekünk is csak annyi van benne hogy le legyen csukva a teteje meg hogy undort keltő anyagot ne tegyünk bele.
Súlyra nincs meghatározva. De beszéltem velük, azt mondták (kukások) hogy volt már mikor leszakadt a füle mikor emelte a gép szóval nem érdemes nagyon megpakolni mert nem bírja ki a kuka.
De az emelőjük általában vagy rossz, vagy nem használják mert előbb hazamehetnek meg megmarad a gázolaj is szóval nagyon nagyon nem szeretik ha sok van benne.
mert emberi erővel borítják be, de a többségnek 60 literes kiskukája van, nekem meg a 120-as van és néha van vagy 60 kiló ha nem több.
De rákerestem a neten, a többség szolgáltató azt írja hogy a 120 literes kuka maximum 22 kg töltetű lehet.
Szóval űrtartalom 120 liter, súly max 22 kg lehet hivatalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!