Egy Avasi 37 nm-es lakásnak mennyi a fenntartása?
Most szeretnék lakást venni Miskolcon, az Avas városrészen. Eddig családi házban éltem és nem vagyok tisztában, hogy egy panelnak mennyi a fenntartási költsége.
A pontosítás kedvéért: D - DK-i fekvésű, 37 nm-es, fa nyílászárós, távhős, nem szigetelt (ha lehet akkor belső szigetelést szeretnék).
Esetleg abban szeretnék még segitséget kérni, hogy lakás vásárásnál mire érdemes odafigyelni? Minden hasznos információt szivesen fogadok.
Csótányra figyelj.
Avas alján középszeren laktam 37 m2-es lakásban.
Viz,villany amennyit fogyasztassz, nekem 1 főre viz 3ezer,villany 5 ezer volt,gáz 2-3 ezer(gázsütő).
Távhő rossz,mert nem fogyasztásra megy,hanem négyzetméterre,télen 15-35 ezer között,nyáron 3 ezer.
Plussz közösköltség,ott 4 ezer volt.
Plussz net,tv, upc ami jó,ez igényektől függ
Én menekültem onnan,csótánytelep. Inkabb a szentpéteri kapu,az nem panel,hanem tégla,a konvektor jobb mint a szabalyozhatatlan távhő.
III. ütem,de tényleg csak a teteje. De pl a sárga 10 emeletes brutál,mögötte 4emeletesben laktam,csak albi,akkor költözten sürgősen amikor másodszor is megpróbáltak kirabolni. Ugyh én fentebb se mennék,hisz ha városba akarsz jutni át kell menni a teljes avason.
Szentpeteri kapu vegyes,a korhazzal szemben laktunk, egy még felujitás előtti 43m2-es lakasban. Viz villany amennyit fogyasztasz,kktg 4ezer volt,fűtés konvektoros,leghidegebb honapban se volt 22ezernél több,ugy hogy én 23 fok alatt nem vagyok el. A szigeteltek gondolom jobbak ennél.
Árban nem több mint az avas,és legalabb tégla,ne kell hilti egy kép felrakásához.
Vagy ami még ha miskolcon kellene lakást vennem,akkor a szent anna tér utáni részen levő 4emeletesek illetve a mátyás király utca és környéke
Ha van lehetőséged választani, esetleg anyagilag tudsz egy kicsivel többet rászánni, semmiképpen ne válaszd ez Avast. Ott már túl sok szemét összegyűlt, nagyon sok időnek kell eltelnie, hogy normalizálódjanak a viszonyok, ha ez meg is történik valaha. Rengeteg sokkal nyugisabb lakótelep van a városban.
A téglaépítésű, gázfűtéses lakások szerintem minden szempontból kedvezőbbek. Nekem egy 43 nm-es másfél szobás gázos lakásom van kiadva a Szentpéteri kapuban. Télen kb. 25 ezer a rezsi, közös költséggel, UPC nélkül, nyáron 10-15 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!