Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy Avasi 37 nm-es lakásnak...

Algi Zoli kérdése:

Egy Avasi 37 nm-es lakásnak mennyi a fenntartása?

Figyelt kérdés

Most szeretnék lakást venni Miskolcon, az Avas városrészen. Eddig családi házban éltem és nem vagyok tisztában, hogy egy panelnak mennyi a fenntartási költsége.

A pontosítás kedvéért: D - DK-i fekvésű, 37 nm-es, fa nyílászárós, távhős, nem szigetelt (ha lehet akkor belső szigetelést szeretnék).

Esetleg abban szeretnék még segitséget kérni, hogy lakás vásárásnál mire érdemes odafigyelni? Minden hasznos információt szivesen fogadok.

2016. febr. 20. 16:09
 1/5 anonim válasza:
A belső szigetelést felejtsd el -hőszigetelés- alatta penészes lesz a fal.
2016. febr. 20. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Csótányra figyelj.

Avas alján középszeren laktam 37 m2-es lakásban.

Viz,villany amennyit fogyasztassz, nekem 1 főre viz 3ezer,villany 5 ezer volt,gáz 2-3 ezer(gázsütő).

Távhő rossz,mert nem fogyasztásra megy,hanem négyzetméterre,télen 15-35 ezer között,nyáron 3 ezer.

Plussz közösköltség,ott 4 ezer volt.

Plussz net,tv, upc ami jó,ez igényektől függ

Én menekültem onnan,csótánytelep. Inkabb a szentpéteri kapu,az nem panel,hanem tégla,a konvektor jobb mint a szabalyozhatatlan távhő.

2016. febr. 22. 08:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt! Hasznos dolgok. A csótányt hallottam és ezért óvatos is vagyok. Nem hiányzik egyáltalán. A péteri kapuban milyen lakások vannak, és mennyi a rezsije? Gondolkodtam még a III. ütemen, úgy hallottam, hogy ott "még" jók a körülmények!
2016. febr. 25. 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:

III. ütem,de tényleg csak a teteje. De pl a sárga 10 emeletes brutál,mögötte 4emeletesben laktam,csak albi,akkor költözten sürgősen amikor másodszor is megpróbáltak kirabolni. Ugyh én fentebb se mennék,hisz ha városba akarsz jutni át kell menni a teljes avason.

Szentpeteri kapu vegyes,a korhazzal szemben laktunk, egy még felujitás előtti 43m2-es lakasban. Viz villany amennyit fogyasztasz,kktg 4ezer volt,fűtés konvektoros,leghidegebb honapban se volt 22ezernél több,ugy hogy én 23 fok alatt nem vagyok el. A szigeteltek gondolom jobbak ennél.

Árban nem több mint az avas,és legalabb tégla,ne kell hilti egy kép felrakásához.

Vagy ami még ha miskolcon kellene lakást vennem,akkor a szent anna tér utáni részen levő 4emeletesek illetve a mátyás király utca és környéke

2016. febr. 25. 19:47
 5/5 puritan ***** válasza:

Ha van lehetőséged választani, esetleg anyagilag tudsz egy kicsivel többet rászánni, semmiképpen ne válaszd ez Avast. Ott már túl sok szemét összegyűlt, nagyon sok időnek kell eltelnie, hogy normalizálódjanak a viszonyok, ha ez meg is történik valaha. Rengeteg sokkal nyugisabb lakótelep van a városban.

A téglaépítésű, gázfűtéses lakások szerintem minden szempontból kedvezőbbek. Nekem egy 43 nm-es másfél szobás gázos lakásom van kiadva a Szentpéteri kapuban. Télen kb. 25 ezer a rezsi, közös költséggel, UPC nélkül, nyáron 10-15 ezer.

2016. márc. 12. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!