Mennyibe kerül egy köbméter gáz? Illetve napi szinten 13 köbméter nem sok?
Figyelt kérdés
Szombaton költöztünk családi házba,sátortetős kockaház.80nm,ahogy nézem az órát,napi 13 köbméer megy el.Én sokallom..:(Annyira meleg sincs a házban,mondjuk teljesen ki volt hülve,gondolom idő mig felmelegszenek a falak is.2016. febr. 1. 19:52
1/10 anonim válasza:
Pedig az kb havi 400 m^3, ami nem hangzik soknak egy ekkora családi háznál. Anyának a szigetelt panelben megy el 1500, igaz ott abból van a melegvíz is.
2/10 A kérdező kommentje:
1500 köbméter?havonta?az rengeteg nem?
2016. febr. 1. 20:17
3/10 anonim válasza:
Szerintem sokk, nekünk 136m2-es, kétszintes, és legtöbb 300 köbméter volt eddig.
4/10 gomzoli válasza:
Na meg nem mindegy, mi eszi azt a gázt?
Központi cirkó, vagy szobánként gázkonvektor?
Gondolom ez utóbbi, és már meg is van a magyarázat a magas fogyasztásra.
5/10 gomzoli válasza:
Ha folyamatosan adott hőfokra van állítva a fűtés, akkor 2-3 nap alatt átmelegszik a teljes "massza", a falak, a burkolatok, a berendezés.
Ha a ház nélkülöz minden hőszigetelést, korszerűtlen ablakai és elavult fűtésrendszere van, akkor bizony sajnos ennyi simán lehet a meleg ára. "Rendes" mínuszokban akár több is.
6/10 A kérdező kommentje:
Radiátor van mindenhol.Nincs szigetelés a házon:(
2016. febr. 1. 21:08
7/10 anonim válasza:
Egy szezonban megy el 1500 m^3. Én továbbra sem tartom soknak főleg, hogy nincs hőszigetelés sem.
8/10 gomzoli válasza:
Jobban jártok, ha az első ott leélt év után (ha már látjátok mennyi fogy télen-nyáron) átváltatok havi átalány fizetésére, úgy nem olyan megterhelő költség. Nyáron ugye alig van gázfogyasztás, ilyenkor havi 5 ezer is elég lehet főzésre-melegvízre, télen meg elmegy havi 60-80 ezer ára gáz. Ha átlagosan mondjuk 25 ezret fizettek havonta, akkor azért nem fáj annyira.
9/10 A kérdező kommentje:
Igen,köszi a tippet.Tegnap levettem éjjelre 20 fokra,és éjjel alig fogyasztott valamit.Azt számoltam kb 3-4 köbméter megmaradt.Most igy fogom csinálni.Ugye ki kell tapasztalni.Amúgy van vegyes tüzelésü kazán is,jövőre már azt is bevetjük majd.
2016. febr. 2. 07:13
10/10 anonim válasza:
Egy m3 kb.110 ft...+ a havi alapdíj egy szűk ezres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!