Páraelszívó csöve a padlástérbe?
Ha nem szeretnénk, hogy kimenjen a hő a kültérbe, így a padlástérbe végződik a páraelszívó csöve, okozhat valami bajt?
Pl.: a padlástérben a gerendák zsírosodnak, esetleg tűzveszélyes, stb.
Ez a kérdés nemrég volt.
A válasz: nem, nem, nem.
Különben sem értem, miért baj, ha kültérre megy a meleg. A fűtésszámla szempontjából ez teljesen irreleváns, a kérdés csak az, hogy honnan jön be a friss levegő.
Nekem is a padlástérbe van vezetve,vagy 15 éve. És nem lettek zsírosak a gerendák,cserepek...stb. Egy melléképület nyeregteteje,a padlásszint fölött van kb.60 centire a cső vége,a cseréptől úgy egy méterre.
Mi abban a tűzveszélyes?
Nekem egy malter rosra van rákötve a cső végére,hogy nehogy előforduljon,hogy valami bemászik a csőbe.
Nekem a padlástérbe van kivezetve. Semmi baj nincs vele!
Nem azért van a padlástérre vezetve, hogy ne kültérre menjen a meleg, hanem mert a konyha oldalfalát nem tudtam át fúrni, a padlástérre meg adott volt a lehetősség.
KB térd magasságig megy fel a cső, ott van egy 90 fokos könyök, majd kb. 20-30cm vízszintes cső. Benne csapószelep, a cső végén egy rács.
Nem megy fel "zsír", csak a szagok. Nem árasztja el párával a tetőteret.
Attól, hogy azt mondod, hogy "nem, nem nem", még nem feltétlenül van igazad! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!