Milyen praktikák vannak még ablakszigetelésre?
Amelyik ablakot nem nyitogatod, ott meg lehet csinálni, hogy az ablakkeretre nyomsz sziloplasztot, ráteszel egy nagyon vékony nejlonból készült csíkot, és rácsukod az ablakot. A sziloplaszt felveszi a hézag formáját.
Ha biztosra akarsz menni, akkor megnézed, hogy az anyag oldószere a pvc-t vagy a pe-t oldja-e, és nem ilyen nejlont használsz, mert akkor nem lehet könnyen nyitni meg visszazárni az ablakot, ha az ablakszárnyhoz is hozzáragad a szilo.
Nem szép, de hasznos megoldás szerintem.
Ez a hézag mértékétől függ.
Ha most is van szigetelés, ami az ablakszárny kerületének nagy részén jelenleg is jól tömít, akkor olyan nagyon nagy megtakarításra ne számíts. Így látatlanban mondjuk 1-2 %. (Beleszámítva, hogy gyakrabban kell szellőztetni.)
Nálunk a régi redőnyfedél belül egy kb fél cm vastag fa deszka, az is lopja a meleget, de beraktam oda egy habszivacsot.
Van olyan ablakom, aminek az alsó felét teljes szélességben leragasztottam (innentől ez nem nyitható, de jobban szigetel).
Az ajtónál, ahol 1-2 cm-es rés volt, oda több réteg polifoam csíkot ragasztottam (kimaradt tapéta alátét csíkra vágva).
Egy vastagabb sötétítőfüggöny is szigetel egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!