Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Gázkazán vagy vegyestüzelésű...

Krek87 kérdése:

Gázkazán vagy vegyestüzelésű kazán?

Figyelt kérdés
Tervezzük a fűtéskorszerűsítést! Csak azt nem tudom eldönteni, hogy fa tüzelés vagy gázfűtés. Eddig 60 m2-t egy kis kályhával fűtöttünk tavaly 120000 ft-ért (nem spóroltunk, meleg volt). Mennyi lehetne ez gázkazánnal éves szinten? Kis parasztház az ablakcsere tavasszal esedékes és a födémszigetelést is tervezzük! A válaszokat előre is köszönöm,
2015. dec. 1. 16:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%

a baj az, ha most méretes kazánra ruházol be, késöbb kevés lesz, és az sok kidobott pénz.

cserépkályha pedig késöbb is maradhat ideiglenes fűtésnek gond nélkül; ha most jó helyet találsz neki.

ezt vízterezni viszont már cikisebb, mer áramszünetben keringtetni kell a vizet különben felrobban, és sima cserépkályhaként sem lesz jó emiatt, mert a vizet cirkuláltatni kell mindig ha begyújtasz.

puffer persze jó ötlet, de annak méretét a kazánhoz, a kazánt meg a lakáshoz kell méretezni.

vagy most központi fűtés és használt kazánt veszel, amit később komolyabbra cserélhetsz, és a közp. fűtést bővítheted, és akár gáz/vegyes kazánt is bepakolhatsz.

de kiszámolhatod, hogy a mostani hőveszteséget, és kalkulálhatod hozzá a bővített részt szigeteléssel, hogy esetleg megtartható legyen a kazán......

2015. dec. 3. 08:48
 12/15 A kérdező kommentje:
A cserépkályhával csak annyi a problémám hogy viszonylag nagy helyet foglal. Amúgy nincs más baj vele. Csak kicsit hely hiányban szenvedek. A kazánnak van hely egy külső helyiségben azzal nincs gond. kicsit jobban hajlok a fatüzelés felé puffertartályosan. A gáznál csak az csábít hogy ha későn érünk haza és nincs hideg. Meg Nem baj ha fűtésben meg két tüzelőanyagra támaszkodunk mert ha gázkazánt rakok be akkor még a kis fatüzelésű kályha ott van ami eddig bevált.
2015. dec. 3. 15:18
 13/15 puritan ***** válasza:
62%

Gáz vagy vagy vegyes tüzelésű kazán??

Mindkettő!!!

Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Én vennék egy új gázkazánt, és egy használt, lehetőleg öntöttvas vegyes tüzelésűt. Az örökös mint a nyomorúság.

Én meglehetősen konzervatív típus vagyok, szimpatikusabb a gravitációs rendszer. Bár csúnyább is, mert vastagabb csövek kellenek hozzá. Viszont nem kell hozzá villany, és a vegyes kazán sem forralja szét magát, ha megáll a szivattyú.

2015. dec. 4. 00:40
 14/15 A kérdező kommentje:
Valóban jó a gravitációs rendszer! Apáméknál olyan van. Esztétikailag valóban nem az igazi de nem is az egy fűtésrendszernél az elsődleges szempont( jó vagy nem jó).
2015. dec. 4. 14:37
 15/15 Bereczk Jénos ***** válasza:

Amíg nincs fűtés, jól ellehet elmélkedni egy szuper megoldáson, aztán ha kész van, egy életre megutálhatod, amiért rosszul választottál, persze van

lehetőség akár négyféle fűtést is csináltatni, sok szeretettel várják a pénzedet a gyártók és a kivitelezők!!! Én gravitációs fűtéseket csináltam, néha nehéz volt a tulajt meggyőzni, mert a konkurencia természetesen

kiváló ötletekkel ostromolta, nagy megtakarítási lehetőségekkel, az egyik szobát fűti, a másikat kevésbé, aztán jó volt, ha volt egy szomszéd, aki már teljesen kiművelte magát és éjszaka csörömpőlt a tűz újraélesztésével, vagy halálra rohangálta magát, hogy találjon egy gázszerelőt, mert a nyomáskapcsoló lekapcsolt, a baba meg fázott!!!!!! Mindég volt egy magyarázat, miért rossz a gravitációs rendszer, lassan indul a keringés, aztán mikor elindítottuk a rendszert, kiderült, hogy a hideg víz keringetése nem fűtés!!!!!!

Néztem a neten egy fatüzeléses rendszert, hogy miket mókolt a tulaj a sok kapcsolóval, mire valami lelket öntött a szerkezetébe, aztán, ha nem volt ott, átkapcsolt a rendszer egy gázkazánra!!!!! Ma is megoldható ez a rendszer, de azt figyelembe kell venni, ha van egy gáz fenntartási költséged, meg egy villany költséged egyetlen más rendszer sem lesz olcsó!!!!!!

okt. 14. 04:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!