Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egyedülállók, átlagosan...

Egyedülállók, átlagosan mennyi pénzt költötök egy hónapban kajára (étel/ital)?

Figyelt kérdés

Körülbelül féléve költöztem külön, és 1-2 hónapja már számon tartom a havi költségeimet. Úgy érzem túl sokat költök kajára, és le akarom csökkenteni ezt, csak nem tudom mi lenne egy reálisabb szint.

Most körülbelül a következőképpen néz ki a dolog.

Ezek természetesen körülbelüli összegek.

Reggeli: 1000 Ft

Üdítő: 200 Ft

Tízórai: 300 Ft

Két káve: 400 Ft

Ebéd: 1500 Ft

Vacsora: 1000 Ft

Szóval durván napi 4500 Ft, ami havi kb. 140-150 ezer Ft. Ezt én soknak érzem, szerintem olyan havi 100.000 lenne reális, ami napi 3300 Ft-os kiadás lenne.

Úgy gondoltam kiveszem az üdítőt, tízórait, az egyik kávét, és igyekszem olcsóbban ebédelni. Szerintetek ez így reális lenne?

A tisztánlátás végett annyit még közölnék, hogy nem dohányzom, nem iszom, nem járok bulizni és nincsenek költséges hobbijaim, szóval elég sokat megspórolok ezeken (nincs napi 1 sör a kocsmában, se napi 1 doboz cigi, se hétvégi több ezer forintos ivászatok stb.).

Jól keresek, úgyhogy az anyagi része nem probléma, de soknak érzem ezt a havi 150 ezret, több pénzt szeretnék megtakarítani.

2015. szept. 20. 18:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Sejtem, hogy sok, ezért is írtam ki a kérdést.

Csak nem tudom mennyi lenne a reális, de akkor ezek szerint még havi 100 is lehet hogy túlzás.

Igyekszem mérsékelni a dolgokat, de egyenlőre a havi 100 lesz a cél, már azzal is 2/3ára csökkentettem a költségeket.

2015. szept. 20. 19:05
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha megkerdezhetem kulfoldon elsz? Mert en akkor vettem eszre, hogy honaprol honapra tobbet koltok, mikor kikoltoztem. Egy draga varosban az elet is draga. Br, meg igy is sokat tudok felrerakni. Aki nem figyeli, hogy mit vesz, mennyiert azzal konnyen elszaladhat a lo.
2015. szept. 20. 19:19
 13/19 anonim válasza:
25%

Napi kb 300 forintot költök ételre, 500 forint fölé sose megyek egy nap.

Napi étel:

- 3 db teles kiőrlésű császárzsemle: 39 * 3= 117 ft

- kimegyek egy közeli piacra munka/suliba menet, ott veszek 1 db zöldséget (pl paprika) és 1-2 db gyümölcsöt (aminek szezonja van, így olcsóbb). Ez a kettő így nincs 100 forint se, vagy épp csak súrolja.

- a legolcsóbb 1,5-2 literes ásványvíz: kb 55 forint.

Egy hónapban olyan 8000 forint körül mozog az ételem, de ebben benne vannak a havi 1 kakaóscsiga, heti 1 kefir és a tej. Húst nagyon ritkán eszek, nem igazán szeretem őket.

2015. szept. 20. 20:19
 14/19 anonim ***** válasza:
33%

Hogy lehet minden áldott este kolbászt meg túrót enni?? A joghurt is simán elhagyható lenne napi szinten. Ugyanez igaz a kefírre. Miért nem veszel sonkát, szalámit, kenőmájast, körözöttet? Ami több napra is jó. Tojást, kenyér helyett néha zsemlét.

Még ha jól is keresel, 150 ezret elkajálni havonta iszonyat luxus, bíztos lenne jobb helye annyi pénznek.

2015. szept. 20. 20:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Egyél valami mást is.

Pl. tojásrántotta, kenyér, zöldség. Ez nem hiszem, hogy van egy ezres. Reggelire vagy vacsira.

Bundáskenyér teával :)

Szerintem is sok a miden napi joghurt és kefír.

Meg nekem fura ez a sok kolbász is :)

2015. szept. 20. 20:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Havi 140-150 ezer egy embernek, csak ételre?? Ez nagyon durva, nekem az össz fizetésem nem sokkal több és én még nem is panaszkodhatok..

Ha megteheted, akkor oké, nincs beleszólásunk (egyébként sem), de érdemes megpróbálni csökkenteni, mert később kellhet az a pénz másra is.

Ha nem szeretsz főzni, még akkor is ki lehet jönni kevesebből. (Én hétvégén veszek egy adag kínai zöldséges kaját körettel kb. 800-ért, de az akár két napi ebédre is elég, de ez csak egy rossz példa.)

2015. szept. 21. 20:55
 17/19 anonim válasza:
100%
140-150 ? Meg 70-80? Ilyen árakat. Én étrendemet követem, ami az edzéseim mellé szükségesek. 40ből simán kijövök egy hónapra. 50ből kajám, cigim simán meg van.
2015. szept. 22. 18:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
13-as, ez nincs 800 kaloria sem amit Te allitolag egy nap eszel bar ez inkabb csak reggeli plusz tizorainak tunik. Mas meg, hogy tudsz egesz honapban, minden nap csak zsomlet enni? Hihetetlen, mar bocs.
2015. szept. 22. 20:31
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

Én hetente egyszer tartok nagybevásárlást szupermarketben és egyszer megyek ki a piacra ez a kettő együtt kb. 10 ezer, közte esetleg tej, zsömle, péksütemény, nem nagy tételek. Ha annyit ennék, mint te, már másfél mázsa lennék, vagy lehet, hohy kettő. Azt nem írtad meg, mennyit dobsz ki ezekből? Szerintem a kávé-üditőn nem érdemes spórolni, attól csak rosszul érzed magad, jelentős anyagi nyereség nélkül. Inkább a reggeli-vacsora tűnik soknak. Tanulj meg fözni, én főzök minden nap valami egyszerű egytálételt, hétvégén valami "komolyabbat". Olcsóbb, mint a menüzés és egészségesebb is.

A 13-as azkétának én is gratulálok, és javaslom, hogy menjen pszichológushoz. Bár szerintem inkább arról van szó, hogy a hiányzó kalóriákat anyucinál, haveroknál pótolja, ingyen.

2015. szept. 23. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!