Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Akinek kétszintes, többszintes...

Akinek kétszintes, többszintes lakása/háza van! A felső szintet kell fűteni? Vagy elégnek bizonyul az a meleg, ami az alsó szintről felszáll?

Figyelt kérdés

2015. máj. 12. 17:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
nekünk kétszintes van és fűtjük mindkét szintet, viszont télen nem lehet az emeleten létezni, állandóan nyitogatnom kell az ablakokat
2015. máj. 13. 09:11
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

Bár a meleg valóban felfelé száll (pláne az ugyanabban a légtérben lévő galéria irányába) a telsejen külön szintű tetőteret természetesen kell fűteni, mert kicsi az a rész, ahol a levegő szabadon tud áramlani felfelé, a felső szint alapterületéhez képest. Ha a födém szigetelése nem jó, vagy gyenge, előfordulhat, hogy a felső szintet erősebben kell fűteni mint az alsót, mert a födémen nagyon sok hő el tud szökni...

[Míg fújt habbal le nem szigeteltettem, nálam is ez volt a helyzet, hogy a tetőtér hűvös volt a fűtés ellenére, a födémen szökő hő miatt]

2015. máj. 13. 11:57
 13/16 A kérdező kommentje:
11: Akkor minek fűtitek a felső szintet?...
2015. máj. 13. 20:24
 14/16 anonim válasza:
86%
tégla házban élek,a ház 55 éves,20 éve padlástér beépítés,és a fűtést is felvittem,de ezt az utolsó telet fűtés nélkül.elzártam a radiátorokat fönt,és 18-19 fok volt.jó enyhe tél volt.bár tudom a panel lakók sírnak ha nincs meg a 22 fok,de mi így csökkentettünk rezsit magunknak.
2015. máj. 14. 07:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Azért ez a felső szint fűtés nagyban függ az épülettől, és a felhasználsi szokásoktól.

Persze a meleg felfele száll, de késletetve. Ha lent befűtünk, akkor fent a meleg csak órák múlva lesz élvezhető, és a fűtés lezárása után, még órákig tórlódik fel a meleg.

Ha tetőtér szigetelése gyengébb mint a ház többi része, akkor sokkal jobban hűl a fenti rész.

Összhangban kell lenni a fűtésnek a szintek között.

Termosztatikus szelep szépen lekezeli. Helyiségenként szabályozható a hőmérséklet. Persze gravitációs fűtéssel nem működik. Ott a jól méretezett radiátor segíthet.

2015. máj. 26. 10:49
 16/16 lalalalalalala és la ***** válasza:
Ha nincs fent fűtés előbb-utóbb a zugosabb részeknél megjelenik a penész. Ne kockáztass!
2015. máj. 26. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!