Miért van az, hogy teljesen körbe vagyok lakva, mégis fűtenem kell?
Téglaépítésű, négyszintes társasházról van szó. Az 1. emeleten lakok. szoba-konyha-fürdő.
Elég jól körbe vagyok lakva, csak 1 fal van a lépcsőház felől(konyha). Mégis be kell kapcsolni a konvektort, hogy 20 fok legyen a szobában. Csomó ismerősöm mondja, hogy nekik az xy ismerősük körbe van lakva, és addig be se kapcsolják a fűtést, amíg nincs -20 fok odakint. A nyílászárók tiszta újak, egy gramm meleg nem megy ki így.
Én most adok el egy lakást, ami első emeleti. Már a vevőm megvan aki megveszi. Nem lakom ott, ki van ürítve. A gáz, villany lekapcsolva. Ablakok ki volta nyitva mert szellőztettem egy hétig, utána becsuktam. Pár nap múlva átmentem lefotózni a villany és gázórát, meg hívtam egy energetikai szakértőt is, mert az eladáshoz az kell csináltatni egy ilyen energetikai papírt. Csukva voltak az ablakok. Kétoldalról és alul-felülről körbe fűtöttek a szomszédok és ott 20 fok simán volt a lakásban, hanem több is amikor átmentem. Az energetikus meg H-ra írta. Majdnem a legrosszabb, mert A-I-ig van. Itt nincs műanyag ablak, régi fa ablakok vannak, de a külső fal vagy 50cm vastag. Télen mindig meleg van bent, és 5 perc alatt be lehet fűteni akár 30 fokra is azt az egy szobát.
Ott mindig kevés volt a gázszámla amikor ott laktam.
Ahol meg párommal lakunk most, bár ez nagyobb lakás, de itt is csak 1 szobát fűtünk, azt viszont folyamatosan kell fűteni, 23 fok a maximum. Annál melegebbre ha akarnánk se lehetne befűteni, mert annyira vékonyak a falak, hogy egyszerűen így megy ki a meleg a falon és itt is vannak szomszédok, de itt hiába.
Nyilván vannak ablakaid, ahol szellőztetni tudsz. Ezek olyan falon vannak, amik a külvilágra nyílnak. Ezeken a falakon több hő áramlik kifelé, mint amennyi hő a fűtött szomszédok felől áramlik a lakásod felé. A differenciát neked kell pótolnod fűtés formájában.
Remélem azért nem esik nagyon zokon, hogy télen nem csak a szomszédaid kötelessége fűteni, hanem neked is kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!