Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért van az, hogy teljesen...

Miért van az, hogy teljesen körbe vagyok lakva, mégis fűtenem kell?

Figyelt kérdés

Téglaépítésű, négyszintes társasházról van szó. Az 1. emeleten lakok. szoba-konyha-fürdő.

Elég jól körbe vagyok lakva, csak 1 fal van a lépcsőház felől(konyha). Mégis be kell kapcsolni a konvektort, hogy 20 fok legyen a szobában. Csomó ismerősöm mondja, hogy nekik az xy ismerősük körbe van lakva, és addig be se kapcsolják a fűtést, amíg nincs -20 fok odakint. A nyílászárók tiszta újak, egy gramm meleg nem megy ki így.

2015. jan. 3. 18:43
 1/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk a társasházat nagyrészt öregek lakják, lehet ők nem fűtenek eléggé.
2015. jan. 3. 18:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez felháborító hogy a nyugdíjasok nem fűtenek helyetted. Már ne is haragudj de mások fűtsenek helyetted? Miért nem jelented már őket fel ennyi erővel hisz megkeserítik az életedet. Vén szenilis bolondok lehetnek hogy nem képesek fűteni rendesen. A legközelebbi lakógyűlésen jól leteremthetnéd őket. Én kertes házban lakom helyettem szerinted kinek kellene fűtenie. De lehet 10 centis nikecelt ragasztottak a falra mert rá jöttek hogy rajtuk élősködsz.
2015. jan. 3. 19:15
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Mert az, hogy nem fűtesz a lakásban, csak akkor működik, ha körülötted jó meleget csinálnak, te meg elvagy akár 18-19 fokban. Ha körülötted is csak 20 fokra fűtenek, akkor nem megy át túl sok hő hozzád. Ez van :D
2015. jan. 3. 19:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Oké, én nem várom el, hogy helyettem fűtsenek. Csak gondoltam, hogy ha igazak a legendák, és másoknak tényleg nem kell fűteniük a nagy hiideg beállta előtt, nekem meg igen, akkor konkrétan egy szar a lakás amit kivettem. De akkor ezek szerint nem. Megnyugodtam :)
2015. jan. 3. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Akik ezeket a legendákat terjesztik nagykabátban néznek tv-t. Igen ez is megoldás. Egyik munkatársam mondta hogy szüleinek 1000 forint a fűtésszámlájuk. Mert a szomszédaik fűtenek és nekik így nem kell. A munkatársam rendes gyerek de egy sz@.evő még magától is sajnálja a pénzt. Hát gondolom a szüleitől tanulta. Ezért írtam hogy ha szomszédtól vársz meleget nem kell háborogni ha megfagysz nem ők tehetnek róla.
2015. jan. 3. 20:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy lakástól is függ, én laktam olyan panelban, ahol tényleg nem kellett, amíg nem volt túl hideg. De DNY-i fekvésű volt az ötödiken, egész nap sütötte a nap (nyáron meg lehetett bent pusztulni), és akkor szerelték fel a hőmennyiségmérőket, szóval szerintem a körülöttünk lakók annyira hozzászoktak, hogy magas fűtésszámla mellett 27 fokban ücsörögnek, hogy nem tekerték le. Így nálunk is volt 20-21 fok :)
2015. jan. 3. 20:16
 7/10 anonim válasza:
72%

Én most adok el egy lakást, ami első emeleti. Már a vevőm megvan aki megveszi. Nem lakom ott, ki van ürítve. A gáz, villany lekapcsolva. Ablakok ki volta nyitva mert szellőztettem egy hétig, utána becsuktam. Pár nap múlva átmentem lefotózni a villany és gázórát, meg hívtam egy energetikai szakértőt is, mert az eladáshoz az kell csináltatni egy ilyen energetikai papírt. Csukva voltak az ablakok. Kétoldalról és alul-felülről körbe fűtöttek a szomszédok és ott 20 fok simán volt a lakásban, hanem több is amikor átmentem. Az energetikus meg H-ra írta. Majdnem a legrosszabb, mert A-I-ig van. Itt nincs műanyag ablak, régi fa ablakok vannak, de a külső fal vagy 50cm vastag. Télen mindig meleg van bent, és 5 perc alatt be lehet fűteni akár 30 fokra is azt az egy szobát.

Ott mindig kevés volt a gázszámla amikor ott laktam.

Ahol meg párommal lakunk most, bár ez nagyobb lakás, de itt is csak 1 szobát fűtünk, azt viszont folyamatosan kell fűteni, 23 fok a maximum. Annál melegebbre ha akarnánk se lehetne befűteni, mert annyira vékonyak a falak, hogy egyszerűen így megy ki a meleg a falon és itt is vannak szomszédok, de itt hiába.

2015. jan. 3. 23:17
 8/10 anonim ***** válasza:
78%

Nyilván vannak ablakaid, ahol szellőztetni tudsz. Ezek olyan falon vannak, amik a külvilágra nyílnak. Ezeken a falakon több hő áramlik kifelé, mint amennyi hő a fűtött szomszédok felől áramlik a lakásod felé. A differenciát neked kell pótolnod fűtés formájában.

Remélem azért nem esik nagyon zokon, hogy télen nem csak a szomszédaid kötelessége fűteni, hanem neked is kell...

2015. jan. 5. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:
"nem esik nagyon zokon"? Az meg mi? :D
2015. máj. 15. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért mert te nem ismersz egyes kifejezéseket , szóhasználatot attól még az létezhet. Tájékozódj mielőtt valamihez hozzászólsz akkor legközelebb nem leszel válaszoddal közröhej tárgya. Remélem válaszom nem vetted zokon?
2015. máj. 16. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!