Ti mivel futitek végig a telet?
kb mennyibe kerul havonta és lakás v ház?
én megpróbalom villannyal ezt a telet
Gázkonvektorral. Lakás, utcai és utcai frontja is van, de a többi 4 irányban másik lakásokkal van körbevéve, az alattam levőben sajnos pont nem fűtenek.
A melegvíz megy még gázzal, a bojlert neőm kapcsolom ki soha, ezért mindig utánamelegít, így évi 120 000 Ft körül van a gázfogyasztás, bár a rezsicsökkentéssel lehet, hogy kevesebb jön majd ki.
Rossz a szigetelés az ablakok alatt (ez a szép polgári fa kazettás díszítés, szerintem üres, nincs fal mögötte), állandó cúg van, nagy a belmagasság, és csak az egyik kis konvektorral fűtök, és van, ahol csak 14-15 fok van a lakásban.
Itt is jó lenne egy vegyes tüzelésű valami, csak nem foglalkoztam még vele, hogy társasházban mit kell tenni a kiépítéséért.
Árammal fűtök. De nem egy az egybe elfűtöm, hanem hőszivattyúzok vele. Talajszondám van. Jelenleg 4,8 COP-n működik. Ez azt jelenti, hogy 1 kWh elektromos fogyasztással 4,8 kWh hőenergiát állít elő nekem a fűtéshez és a melegvízkészítéshez. Ja, és a H tarifás árammal megy, tehát a nappali áram 34 Ft/kWh helyett, a H tarifa 25 Ft-ba kerül.
250 m2 a háromszintes ház, négy lakóval, a mostani novemberi fűtés + melegvíz készítés 15 ezer forintba került. Nagy hidegek nem voltak.
Sima cirkó kazánnal, 850-900 köbméter földgázzal egy télen.
Jó a hőszigetelés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!