Gázkonvektorral tapasztalatok?
A konvektornak azért vannak az érzékelői (fokozatai), hogy hidegben bekapcsoljon. 5-6 fokozaton otthon édesanyám fél óra alatt 26-28 fok meleget csinál. Nálatok is így van? Ha nem, nézessétek meg szakemberrel!
A másik meg: miért nem hagyjátok őrláng helyett valami értelmesebb fokozaton, hogy reggelre ne legyen hideg?
Ha elmentünk otthonról, mi mindig őrlángon hagytuk a konvektort, nehogy bármi gond legyen vele. Nem hült ki sosem annyira a lakás, hogy befagyjunk hazaérlókezésünkkor, pedig minket se fűtöttek körbe.
34 m2-es lakásban laktunk, két konvektor volt, a szobai öntöttvas, a konyhai lemez.
Délután amikor hazaértünk (5 körül) kapcsoltuk be a szobában lévő konvektort általában 4-es fokozaton, 9 körül lekapcsoltuk.
A konyhait nem kapcsoltuk be mindennap, csak ha hosszabb ideig főztünk. Viszont amikor hidegebb napok voltak, reggel aki előbb felébredt, mosdóba menet bekapcsolta a konyhait 4-es fokozaton ez olyan 1 órát ment, de tényleg csak hidegebb napokon.
Így téli hónapokban 8000 forint körüli gázt fizettünk. A fűtésen kívül a főzés ment gázzal, más nem.
Ahol most átmenetileg lakunk, (épp felújítjuk, amit vettünk az előző helyett) jóval hidegebb házrész, itt őrlángon megy folyamatosan amikor otthon vagyunk akkor kapcsoljuk 4-esre, napi 4-5 órát megy. Így van igyanolyan hőérzet, mint az előző lakásban volt. Árra nem tudom mennyire jön ki, mert a nagypapa házában van ez a házrész és ő nem engedi, hogy bármit is fizessünk.
Kétszobás lakás, mindkettőben konvektor és a konyhában is van egy. Mivel kevésből kell kijönnünk, takarékon ("őrlángon") járattuk tavaly télen, kb. 20 fokra volt elég a szobában. Naponta főzünk is itthon, a havi gázszámla így 14 ezer Ft volt, ebben benne van a boyler is, ami szintén gázzal megy.
A konvektor ki-bekapcsolása a beállítástól függ. Itt volt a szerelő tavaly fűtési szezon előtt, mindig megnézetjük a készülékeket ősz végén. Beállította, hogy kb. 20-21 fokon legyen a 2-es fokozat. 6-oson nem tudjuk járatni, mert nem kell 26 fok és ki sem tudnánk fizetni. Mégis észrevettem, hogy 4-esről is hamar lekapcsol (szerintem). Lehet, hogy idén fázni fogunk itthon, de akkor sem járathatjuk 5-6. fokozaton, mert iszonyat drága a gáz. Amúgy a konvektort nagyon jónak tartom, mert annyit fűtesz, amennyit akarsz, illetve amennyit ki tudsz fizetni. Nincs az a szöveg, amit évtizedekig hallottam, hogy a távfűtéses lakásban lakók nyitott ablakokban ülnek, mert sok lakótelepen 29 fok van a lakásban, aztán nem győzik fizetni. Itt legalább nincs ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!