Vízkorlátozás - hogyan tovább?
Hathavi vízszámlát küldtek ki egyetlen csekken, bontást nem adtak rá, viszont a következő csekk újra fél évre jött ki, szintén nem tudtuk rendezni, ezért korlátozták a vizet.
A szerelő, aki a szűkítőt betette, azt mondta, mindenképpen az önkormányzatnál kezdjünk, addig nincs értelme a Vízművekhez menni. Nővérem egy másik falu önkormányzatánál dolgozik, azt mondja, felesleges, nem fognak segíteni. De rá jellemző, adott már fals infót, ami miatt komoly kedvezménytől estünk el.
A család négytagú, nyugdíjas édesanyámmal vagyok ápolási díjon, a vejem 100%-os rokkant. Lányomat nem rokkantosították, de teljesen munkaképtelen, semmilyen jövedelme nincs. Segélyt eddig nem igényeltünk, lányom sem, a testvérem lebeszélt róla, h úgysem adnak, csak szégyenben maradunk. A legrosszabb, hogy édesanyám lábszárfekélye eleve nagyon csúnya volt, csak bő, folyó vízzel tudtuk leszedni a kötést, most lavórból nagyon megszenvedünk vele, és sokkal csúnyább és fájdalmasabb lett, már járni sem bír. Mit tegyünk, hová forduljunk?
Most meg fogsz sértődni, mert nem ezt várod:
A vízkorlátozást magatoknak köszönhetitek, mit vártatok az után, hogy már az első csekket se tudtátok kifizetni? Mit vártatok akkor, amikor már 5 hónapja nem kaptatok számlát, azt hogy ingyen adják a vizet? Nem kellett volna kicsit utána járni a dolognak, ha már úgyis az egész család otthon tölti az idejét?
No meg egy picikét spórolni is lehetett volna, ha meghaladja az erőtöket a vízszámla!
Ne az önkormányzathoz menj - bár ha szerencséd van adnak egy kis segélyt - hanem a vízművekkel egyezkedj!
Ha az se megy, akkor marad a jó drága provident kölcsön.
A legnagyobb baj, hogy én és a többi rendesen fizető nyögi a ti vizeteket is, amit már egy éve ingyen használtok!
Na lehet lepontozni, lebunkózni!
Az önkormányzat ad segélyt, ha nem is sokat a lányodnak.
A szociális osztályuk vagy a Családsegítő tud nektek segíteni a vízügyben.
Jókor kérded, amikor már tartozásotok van...
A számlákat be kell fizetni!
A vízműveknél kérj a tartozásra részletfizetési lehetőséget, és fizesd!
Az önkormányzatnál kérjetek segélyt! Nagyobb szégyen ha majd jönnek foglalni, vagy kilakoltatnak! Meg kell próbálni, időd van, ha nem adnak, nem vesztesz semmit, ha viszont adnak az jó. A nővéred csak presztízsét félti, ahelyett, hogy segítene.
Lehet kérni 'LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS'-t, tessék elintézni!
Látom azért internetre telik...
Igaza van az elsőnek. Elképesztő, hogy nem tűnt fel fél éven keresztül, hogy nem fizettek a vízért. Mégis miben reménykedtetek???
Azért adok tanácsot is, ne mondják, h szívtelen vagyok:
Szerezzetek vödröket és azokat szépen töltögessétek meg. Van időtök, otthon vagytok. Azután már lesz bőven víz kötést áztatni, meg fürdeni.
Ha kiköpködtétek magatokat...
A csekkeket nem én szoktam feladni, azt hittem, befizette, vagy intézkedett, a korlátozás döbbentett rá, h NEM.
Ugyanez történt a gázzal, de ott én vettem át a tértis felszólítást, még tudtam intézkedni. De a víznél már nem, nem voltam otthon a kikötéskor sem, és nem tudok 100ezret előteremteni.
Nyilván, nem azt akarom, h az Önkormányzat fizesse a vízszámlát, de a visszakötést nem tudom egyedül megoldani, ezért írtam ki, h adjatok tanácsot, hogyan tovább?
Szerintem szivárgás is lehet valahol, irreálisan sok a vízszámla.
A netet, tvt, villanyt, telefont, kéményt mi fizetjük. A vizet, gázt neki kellett volna, a megbeszéltek szerint.
6 hónap alatt 100 ezres vízszámla az sok, azonnal meg kell nézni nincs-e csőrepedés.
A vízórában van egy kisebb mutató ami gyorsan szokott forogni fogyasztás esetén, na ezt kell megfigyelni miután minden csapot elzártál, ha ez akármilyen lassan forog még mindig akkor olyan mértékű a csőrepedés amit a mérőóra mérni tud és azt szépen lassan méregeti mint fogyasztás ami egy hónap alatt tetemes összeg is lehet.
Meg kell keresni a repedés/törés helyét kizárásos módszerrel vagy általában a csatlakozások, kanyarokban, szűkítéseknél szokott eltörni a csővezeték és javítani kell még akár szerelő nélkül is megoldható akinek van egy kis tapasztalata.
Ne törődj senkivel ki mit mond, csak tedd a dolgod lépésről-lépésre, bármilyen kicsit lépsz csak előre és ne nézz vissza soha!
Ilyen világot élünk, meg kell keményedni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!