Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Vízkorlátozás - hogyan tovább?

Vízkorlátozás - hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Hathavi vízszámlát küldtek ki egyetlen csekken, bontást nem adtak rá, viszont a következő csekk újra fél évre jött ki, szintén nem tudtuk rendezni, ezért korlátozták a vizet.

A szerelő, aki a szűkítőt betette, azt mondta, mindenképpen az önkormányzatnál kezdjünk, addig nincs értelme a Vízművekhez menni. Nővérem egy másik falu önkormányzatánál dolgozik, azt mondja, felesleges, nem fognak segíteni. De rá jellemző, adott már fals infót, ami miatt komoly kedvezménytől estünk el.

A család négytagú, nyugdíjas édesanyámmal vagyok ápolási díjon, a vejem 100%-os rokkant. Lányomat nem rokkantosították, de teljesen munkaképtelen, semmilyen jövedelme nincs. Segélyt eddig nem igényeltünk, lányom sem, a testvérem lebeszélt róla, h úgysem adnak, csak szégyenben maradunk. A legrosszabb, hogy édesanyám lábszárfekélye eleve nagyon csúnya volt, csak bő, folyó vízzel tudtuk leszedni a kötést, most lavórból nagyon megszenvedünk vele, és sokkal csúnyább és fájdalmasabb lett, már járni sem bír. Mit tegyünk, hová forduljunk?

2014. okt. 16. 18:29
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Most meg fogsz sértődni, mert nem ezt várod:

A vízkorlátozást magatoknak köszönhetitek, mit vártatok az után, hogy már az első csekket se tudtátok kifizetni? Mit vártatok akkor, amikor már 5 hónapja nem kaptatok számlát, azt hogy ingyen adják a vizet? Nem kellett volna kicsit utána járni a dolognak, ha már úgyis az egész család otthon tölti az idejét?

No meg egy picikét spórolni is lehetett volna, ha meghaladja az erőtöket a vízszámla!

Ne az önkormányzathoz menj - bár ha szerencséd van adnak egy kis segélyt - hanem a vízművekkel egyezkedj!

Ha az se megy, akkor marad a jó drága provident kölcsön.

A legnagyobb baj, hogy én és a többi rendesen fizető nyögi a ti vizeteket is, amit már egy éve ingyen használtok!

Na lehet lepontozni, lebunkózni!

2014. okt. 16. 19:31
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Az önkormányzat ad segélyt, ha nem is sokat a lányodnak.

A szociális osztályuk vagy a Családsegítő tud nektek segíteni a vízügyben.

2014. okt. 16. 19:44
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Bizony úgy van ahogy az 1 es irta.Az önkormányzat sem fogja a rendszeres vízdijat átvállalni .Bocs ,de a kötést leáztatni kell ,és nem folyó víz alatt tartani .
2014. okt. 16. 20:00
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Jókor kérded, amikor már tartozásotok van...

A számlákat be kell fizetni!

A vízműveknél kérj a tartozásra részletfizetési lehetőséget, és fizesd!

[link]

Az önkormányzatnál kérjetek segélyt! Nagyobb szégyen ha majd jönnek foglalni, vagy kilakoltatnak! Meg kell próbálni, időd van, ha nem adnak, nem vesztesz semmit, ha viszont adnak az jó. A nővéred csak presztízsét félti, ahelyett, hogy segítene.

Lehet kérni 'LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS'-t, tessék elintézni!

[link]

2014. okt. 16. 20:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam kérni részletfizetést, de csak úgy adnak, ha a tartozás 35%-át, 86eFt-ot ÉS A SZŰKÍTÉS DÍJÁT, 14eFt-ot befizetünk, akkor adnak részletet a maradékra. De 100eFt-ot sem tudunk befizetni...
2014. okt. 16. 20:12
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Havi több mint 20 e.Ft a vízszámlátok? Nekünk fűtésátalánnyal együtt nincs ekkora számlánk. Iszonyatosan pazarlóan bántok a vízzel.
2014. okt. 16. 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

Látom azért internetre telik...

Igaza van az elsőnek. Elképesztő, hogy nem tűnt fel fél éven keresztül, hogy nem fizettek a vízért. Mégis miben reménykedtetek???

Azért adok tanácsot is, ne mondják, h szívtelen vagyok:

Szerezzetek vödröket és azokat szépen töltögessétek meg. Van időtök, otthon vagytok. Azután már lesz bőven víz kötést áztatni, meg fürdeni.

2014. okt. 16. 22:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Ha kiköpködtétek magatokat...

A csekkeket nem én szoktam feladni, azt hittem, befizette, vagy intézkedett, a korlátozás döbbentett rá, h NEM.

Ugyanez történt a gázzal, de ott én vettem át a tértis felszólítást, még tudtam intézkedni. De a víznél már nem, nem voltam otthon a kikötéskor sem, és nem tudok 100ezret előteremteni.

Nyilván, nem azt akarom, h az Önkormányzat fizesse a vízszámlát, de a visszakötést nem tudom egyedül megoldani, ezért írtam ki, h adjatok tanácsot, hogyan tovább?

Szerintem szivárgás is lehet valahol, irreálisan sok a vízszámla.

A netet, tvt, villanyt, telefont, kéményt mi fizetjük. A vizet, gázt neki kellett volna, a megbeszéltek szerint.

2014. okt. 20. 19:00
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

6 hónap alatt 100 ezres vízszámla az sok, azonnal meg kell nézni nincs-e csőrepedés.

A vízórában van egy kisebb mutató ami gyorsan szokott forogni fogyasztás esetén, na ezt kell megfigyelni miután minden csapot elzártál, ha ez akármilyen lassan forog még mindig akkor olyan mértékű a csőrepedés amit a mérőóra mérni tud és azt szépen lassan méregeti mint fogyasztás ami egy hónap alatt tetemes összeg is lehet.

Meg kell keresni a repedés/törés helyét kizárásos módszerrel vagy általában a csatlakozások, kanyarokban, szűkítéseknél szokott eltörni a csővezeték és javítani kell még akár szerelő nélkül is megoldható akinek van egy kis tapasztalata.

Ne törődj senkivel ki mit mond, csak tedd a dolgod lépésről-lépésre, bármilyen kicsit lépsz csak előre és ne nézz vissza soha!

Ilyen világot élünk, meg kell keményedni!:)

2014. okt. 23. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!