Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Villany vagy olajradiátort...

Villany vagy olajradiátort éri meg venni? Mekkorát?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a szüleimmel lakom még együtt, de sajnos eléggé felelőtlenek, hogy finoman fogalmazzak, pénzük van, de csak arra, amire nem kéne (pl. cigi). A gáz nincs beköttetve hozzánk, fával szoktak tüzelni, de csak akkor, ha már tényleg 5 fok van a házban, emiatt eléggé sokat voltam tavaly is beteg, illetve ma éjjel is, hogy már kint fagyott, bent szinte ugyanolyan hideg volt, mint kint, reggelre pedig megfájdult a torkom. Ők azt mondják, hogy öltözzünk fel (van még 3 testvérem, akik fiatalabbak), legszívesebben beköttetném a gázt, de ők nem fizetnék, egy szobába meg sajnos nem lehet.

Hogy ne fagyjak meg, azon gondolkozta, hogy vennék használtan egy villany vagy olajradiátort. Kicsit utána olvastam, az alapján az olajradiátor jobbnak tűnt, jobban tartja a meleget. Esetleg tapasztalatokat tudnátok írni?

Ezen kívül még az is érdekelne, hogy egy szoba (kb. 6x3 méteres) fűtésére mekkora radiátorra lenne szükség? Esetleg egy 6 vagy 8 tagú villany/olajradiátorral fel lehetne fűteni, elég lenne vagy nagyobb kell?

2014. szept. 25. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%
Két deci kisüsti is átmelegít :D
2014. szept. 29. 02:18
 12/15 A kérdező kommentje:

Most hétvégén itt volt nálunk a barátom, mondta anyám hogy ő nem fog tüzelni, mert más is cipelhet be fát, a barátom mondta neki hogy akkor ő hoz be, hol van, közben kiderült hogy tüzelő sincs télre.

Sajnos a derékmelegítő nem használna, mert hétvégén is olyan hideg volt a szobában mintha az utcán aludnánk. Takaró alatt jó meleg volt egy idő után viszont jól meg is fàztam, mára torokgyulladást kaptam és elment a hangom mert mikor kikeltem az ágyból hirtelen megcsapott a hideg.

2014. szept. 29. 07:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Az azért elég durva, hogy most hideg van... Mitől? Még kint is remek idő van, mi a pára miatt szellőztetünk ilyenkor órákig... 22,5 fok van a szobámban. Oké, ez napos tetőtér, s rendben, jó a szigetelés, de még nincs itt a tél, nem lehet túl hideg bent...

Megfázni viszont nekem is sikerült, pont énekkaros fellépés előtt, nem bírtam a hirtelen jött hűvös időszakot szellőztetéskori kereszthuzatokkal... Milyen gyönge az ember :( Pedig amúgy sosem fázom meg, csak levegőkeveredéskor.

Ami a tüzelőt illeti, valamennyit lehet szerezni, ha olyan a környék, max. illegális és vigyázni kell :-/ Persze nem olyan sokat ér néhány ág és rőzse, de ha nem 21 fok a cél, csak valamivel melegebb, akkor azért valamit mégis.

De a valódi meleghez rendszeresen kell fűteni :(

2014. szept. 29. 14:28
 14/15 A kérdező kommentje:

Ők nem fognak fát venni, én meg nem fogom felfűteni a nagy házukat, mivel nekem sem éri meg, diákmunkával igaz nem keresek rosszul, de nem a tróger családom fűtésére szeretném költeni, sokkal inkább veszek kaját, mivel az sincs itthon 30 napból 25-ször, a konyhaasztalra ahelyett, hogy kaját tennének legalább a 8 éves öcsémnek, azon töltik a cigijüket és kaja helyett a dohány meg a cigihüvely van rajta a töltőgéppel (kettő, hátha az egyik elromlik vagy hogy egyszerre ketten is tudják használni.)

Nem tudom te az ország melyik részén élsz, de nálunk a múlthét hajnalban 2 napon is fagyott, péntek szombaton is elég hideg volt kinn, ha kidugtam valamimet a takaróból akkor 1 perc alatt hideg lett az a végtagom. Szerintem azért ha éjszaka 8-10 fok van kinn akkor nem árt fűteni. A hétre szerencsére meleget mondanak, na de majd -10 fokban azért nem szívesen lennék a szobában.

2014. szept. 30. 11:48
 15/15 anonim ***** válasza:
41%
Én a Bakonyban élek, eddig nem sokszor ment 10 fok alá a hőmérséklet, ha pedig a napi átlaghőmérséklet mondjuk 15 fok, akkor bent sem tud olyan veszett hideg lenni. Igaz, korábban nappal is hűvös volt. A fagy azért már komoly. Igazából nem tudom, mire képes egy rossz szigetelésű ház ilyenkor, de errefelé nem hiszem, hogy nagyon le tudna hűlni, gyönyörű idő van, ma délután is minden nyitható nyílászáró tárva van nálunk s melegszik a ház.
2014. szept. 30. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!