Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az őrláng nálatok mennyit...

Az őrláng nálatok mennyit fogyaszt?

Figyelt kérdés
Én este megnézem (csak az őrláng ment, fűteni még nem fűtök) és 0,2 köbmétert felszámolt az gázóra. Ez két nap alatt 1 köbméter gázfogyasztás lenne. Ez normálisnak számít? Nektek mennyi?

2014. szept. 3. 12:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez az őrláng a konvektor őrlángja?

Ha igen, az is fűt. Érződik a konvektoron, hogy langyos. Egészen sokáig lehet csak őrlánggal fűteni. Nem mindegy, hogy a konvektor a kéménye miatt a kinti mondjuk 5 fokos levegő miatt 5-10 fokra hűlve hűti a lakást, vagy 30-35 fokos felszíni hőmérsékletével fűti...

[Van egy szabályozó csavar, ami a burkolat eltávolításával és egy biztonsági csavar levételével válik hozzáférhetővé, és e szabályozó csavarral lehet állítani az őrláng méretét. Nyilván csak bizonyos határok közt érdemes, hisz a bimetált el kell érnie a lángnak, másrészt a főláng begyújtásához is alkalmas lángméretnek kell lennie.]

2014. szept. 3. 15:03
 2/2 hell-ikon ***** válasza:

Nálunk a bojler őrlángja 24 óra alatt kb. 0,4-0,5 m3 gázt fogyaszt el, bár hozzáteszem nem mai darab.

Nálad 0,2 nem tudom mekkora időtartam alatt jött ki, de ha 2 napra vetítve 1 m3 a fogyasztás és réginek mondható a készülék is, akkor reális lehet az érték.

2014. szept. 4. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!