Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » érdekelne hogy mi lehet a leg...

Gazsa90 kérdése:

érdekelne hogy mi lehet a leg olcsób tüzelő amit vegyesbe lehet nyomni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 24. 18:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Talán a papírbrikett ha van időd gyártani.
2014. jún. 24. 19:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha erdészettől tudod köbre venni úgy a leg olcsóbb. Össze kell vágni hasítani. Bevált nekem a puha fa is ha kevés keménnyel keverem. Vagy puha fa és veszek hozzá lignitet mert az olcsó. Nem kell minden áron a drága kemény fa. Most vettem 10 erdei köb járdát 90 ezerért veszek hozzá 20_25 mázsa lignitet. Max 150 Ezerből ki jövök egy télen , 150 m2 ér szigeteletlen házat kitűzött vele.
2014. jún. 24. 20:09
 3/13 anonim ***** válasza:
Félreütöttem nem járdát hanem nyárfát vettem
2014. jún. 24. 20:11
 4/13 A kérdező kommentje:
papír briket és azt papírral kel meg tölteni ?
2014. jún. 25. 12:19
 5/13 anonim ***** válasza:

A neten sok leírás van a papírbrikett készítésről, a Youtube-on pedig videókat is találsz róla. Itt egy rövid leírás:

[link]

2014. jún. 25. 14:48
 6/13 anonim válasza:
33%
Lopott fa :)
2014. jún. 29. 14:32
 7/13 anonim válasza:

Kedves Gazsa90! Nem kell mindent elhinni amit az emberek mondanak. Nem akarom megbántani azt a kedves hozzászóllót aki 150ezerből kifüt egy 150nm-es szigeteletlen lakást.Persze ha ritkán van otthon és akkor is "gyengén" füt. De beszéljünk komolyan. Ha körülnézel a piacon semmi sem olcsó. Ha tüzelőt vásárolsz legelőször meg kell keresned a legjobb fütőértékü és legolcsóbb tüzelőt. Persze az sem mindegy milyen kazánod hatásfoka. A "mezei" kazánok a legolcsóbbak viszont a hatásfokuk 30, max 40%. A 90%-os hatásfoku kazánok viszont több millióba is kerülhetnek. Nézzük a tüzelőt. A legjobb ha magad tudod előállítani. Ehhez föld területre lenne szükséged.Én hosszú távon gondolkodom, pénzem kevés van és szuerencsétlenségemre egy 200nm-es családiházat kell kifütenem. Tavaly év vége felé elkezdtem kutakodni, olyan tüzifát kerestem aminagyon gyorsan megnő, vágáséret, nagyon jó a fűtőértéke, nem árt ha környezetbarát, és olcsó. Gondoltam ez mind úgysem fog összejönni. TÉVEDTEM!!! Olyan fát találtam ami ideális körülmények között, egy kis odafigyeléssel képes naponta akár 2-3cm nőni. 8év alatt vágásérett,15-20 m magasra nő, és egy fa törzs 1m3. A fütő értéke vetekszik egy jó minőségü barnaszén fütőértékével több mint 4500 Kcal,18828KJ. Ha figyelembe veszem, hogy a nyárfa 700Kcal, a keményfa 2600Kcal, akkor ez nem is olyan rosz. Diszfának is gyönyörü. Egy hektárra(10.000nm) max 500 fát lehet ültetni.Ha négyéves korában minden 4. fát talajszinten kivágsz az onnan ujrasarjad és mire ujból négy éves lesz addigra a8 évesek teljes vágásérett, és innen 4 évente 8 éves fákat vágsz ki (csak a törzs,1m3/db).A lombkorona a grátisz.Irtás után nem kell telepíteni,24 éven át. A környezetvédelemről jó tulajdonságáról röviden, Levelének nagysága fokozza légtisztító- és oxigéntermelő képességét. Ez a növény 10-szer több CO2-t köt meg és arányosan több oxigént termel mint bármely más fás szárú növény.4 éves erdő hektáronként, naponta 5 t CO2-t köt

meg és 3,9 t O2-t szabadít fel fotoszintézis útján,

ami éves szinten 800 t oxigént jelent. Ha bővebben érdekel ez a fa akkor keres meg alapítványunkon keresztül [link] bármelyik elérhetőségen.

2014. júl. 1. 15:45
 8/13 anonim válasza:
Bocsánat el írtam, nem minden 4. hanem minden 2. fát ha kivágsz, akkor 4 évente vágáséret fákat tudsz kivágni.
2014. júl. 1. 15:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg had tudjam már én hogy mikor mennyiből fűtöm ki a telet. A fa amit írsz oxi-fa vagy császárfa. Ha nézel róla videót sokszor 1.5-2 méteres példányokat ültetnek , és csöpögtető rendszert teleítenek hozzá mert állandó locsolás nélkül nem nő.Ha mindent kiszámolsz fákat ültetést állandó locsolást nem is biztos hogy megéri. Mielőtt megint lehurrognál én már vettem ilyet 4000 egy 40 cm-es fa. Egyáltalán nem nő annyira mint írják és mint mondták pedig trágyázom locsolom úgy hogy erről ennyit. A fagyállóságról meg annyit az első szeptemberi talaj menti fagynál elfagyott .Bevittem 4 hónap múlva ki hajtott újra 40 cm-es de nem igazán nől csak vegetál. És ha a 40 cm-es 4000 forint mennyi lehet egy 1.5 méteres ami esetleg már nem fagy el télen? Na és akkor abból kellene 500 db egy hektárra. A 40 cm-es az ugye 2 milla .
2014. júl. 1. 17:05
 10/13 anonim válasza:
Bocsás meg ha megbántottaéak nem volt szándékomba. A leirásod alapján valóban egy kinai császárfát vettél. Attól ne is várj mást. Sajnálom ha befürötél vele. A vásárlás előt információkat kellet volna begyüjteni. Saj nos sok kertészet ugymond behuz a csőbe.Amugy közel jársz az igazsághoz, de még sincs igazad.Azt mondod te vásároltál egy ilyen fát. Kaptál mellé számlát és garancia levelet? Bitos vagyok benne, hogy nem. It kezdődnek a bajok.Amiről én beszélek Smaragd Hibrid fa.Ez is a Paulovnia családba tartozik, de többszörös oda vissza keresztezés során elérték, hogy minusz 29-30C és +40C is tulél.Locsolni valóban kell, de csak addig amig elnem éri a főgyökér a talajvizet.nem ragozom tovább néz utánna a neten.ebben az évben több mint 100db Smaragdfát ültettem, éstapasztalatból mondom nem leírásra hívatkozok, hogy három ét alatt több mint a duplájára nőtt.Jelenleg átlag 70cm-resek. Októberi első fagyig, 2,5-3m ekel érni.A Gazdaságosságról annyit, hogy az ültetvényt eladó cég a garancia mellet ha kéred szerzősét köt veled a 8 éves fa (1db fa törzse0,8-1m3)törzsét m3-ként 50.000.-Ft vissza vásárolja. Szerintük vétek tüzelőnek használni ez attól sokkal többet ér.Ha hektár viszonylatban nézed és mindent csináltatsz, be is kerited drótkeritéssel az első 8 évben évi 1,5 miliót, a következő 2x8 évben évi 2miliót kereshetsz. Ajánlom a www.sunwo.eu; www.pcmm.eu, honlap böngészését. Persze ha Privátban megkeresel minden kérdésedre szívesen válaszolok és mindenben segítek. A cél, minél több fa kerüljön elültetésre, Ha magyarországon minden család csak egy fát elültetne és felnevelne a klimaváltozást maximálisan lelehetne lassitani, meg lehetne állitani a Nagykunság elsivatagosodását. Egy élhetőbb jövőt biztositgatnánk magunknak gyerekeinknek.
2014. júl. 2. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!