érdekelne hogy mi lehet a leg olcsób tüzelő amit vegyesbe lehet nyomni?
A neten sok leírás van a papírbrikett készítésről, a Youtube-on pedig videókat is találsz róla. Itt egy rövid leírás:
Kedves Gazsa90! Nem kell mindent elhinni amit az emberek mondanak. Nem akarom megbántani azt a kedves hozzászóllót aki 150ezerből kifüt egy 150nm-es szigeteletlen lakást.Persze ha ritkán van otthon és akkor is "gyengén" füt. De beszéljünk komolyan. Ha körülnézel a piacon semmi sem olcsó. Ha tüzelőt vásárolsz legelőször meg kell keresned a legjobb fütőértékü és legolcsóbb tüzelőt. Persze az sem mindegy milyen kazánod hatásfoka. A "mezei" kazánok a legolcsóbbak viszont a hatásfokuk 30, max 40%. A 90%-os hatásfoku kazánok viszont több millióba is kerülhetnek. Nézzük a tüzelőt. A legjobb ha magad tudod előállítani. Ehhez föld területre lenne szükséged.Én hosszú távon gondolkodom, pénzem kevés van és szuerencsétlenségemre egy 200nm-es családiházat kell kifütenem. Tavaly év vége felé elkezdtem kutakodni, olyan tüzifát kerestem aminagyon gyorsan megnő, vágáséret, nagyon jó a fűtőértéke, nem árt ha környezetbarát, és olcsó. Gondoltam ez mind úgysem fog összejönni. TÉVEDTEM!!! Olyan fát találtam ami ideális körülmények között, egy kis odafigyeléssel képes naponta akár 2-3cm nőni. 8év alatt vágásérett,15-20 m magasra nő, és egy fa törzs 1m3. A fütő értéke vetekszik egy jó minőségü barnaszén fütőértékével több mint 4500 Kcal,18828KJ. Ha figyelembe veszem, hogy a nyárfa 700Kcal, a keményfa 2600Kcal, akkor ez nem is olyan rosz. Diszfának is gyönyörü. Egy hektárra(10.000nm) max 500 fát lehet ültetni.Ha négyéves korában minden 4. fát talajszinten kivágsz az onnan ujrasarjad és mire ujból négy éves lesz addigra a8 évesek teljes vágásérett, és innen 4 évente 8 éves fákat vágsz ki (csak a törzs,1m3/db).A lombkorona a grátisz.Irtás után nem kell telepíteni,24 éven át. A környezetvédelemről jó tulajdonságáról röviden, Levelének nagysága fokozza légtisztító- és oxigéntermelő képességét. Ez a növény 10-szer több CO2-t köt meg és arányosan több oxigént termel mint bármely más fás szárú növény.4 éves erdő hektáronként, naponta 5 t CO2-t köt
meg és 3,9 t O2-t szabadít fel fotoszintézis útján,
ami éves szinten 800 t oxigént jelent. Ha bővebben érdekel ez a fa akkor keres meg alapítványunkon keresztül [link] bármelyik elérhetőségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!