Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Valószínűleg egy villanybojéer...

Valószínűleg egy villanybojéeres és gázkazános családi házba költözünk. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Úgy értem egyikkel sem volt még dolgom, hogy működtethetem őket takarékosan stb?
2014. febr. 9. 15:10
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Természetesen villanybojlert szerettem volna írni.
2014. febr. 9. 15:32
 2/16 anonim ***** válasza:
Hát ne költözz oda ez a legjobb tanács. A villanybojlernél gazdaságtalanabb melegvíz forrás nincs. Ugyan ez igaz a gázkazánra fűtés szempontjából.
2014. febr. 9. 16:35
 3/16 A kérdező kommentje:
Hát kössz :P Ilyen lehetőségünk nem lesz még egy, úgyhogy 2 gazdaságtalan dolog miatt nem fogom elszalasztani, hiszen bármikor le is cserélhetem... Van vegyes tüzelésű kazán is egyébként. De szeretném tudni, hogy ezekből a rendszerekből mit lehet kihozni. Azért nem egy ember él így.
2014. febr. 9. 18:31
 4/16 anonim ***** válasza:

mit tudsz kihozni, az tőled függ. kár itt kérdezgetni sztem;lehetőségeidtől függően, úgyis variálni fogsz.

villanybojler -vezérelt árammal.gázkazánhoz nincsen komment. vegyes kazán...ha ősrégi, akkor variálhatsz, hogy mivel váltod ki, sok féle van, sok lehetőséggel.

2014. febr. 9. 18:39
 5/16 A kérdező kommentje:
Persze tőlem függ, de ha nem tudok róluk semmit, akkor csinálni sem tudok semmit. Pl olvastam azt, hogy nem kell maxra állítani a hőfokot, elég 40-re és akkor már spórolok. Ilyesmire gondolok.
2014. febr. 9. 18:42
 6/16 anonim ***** válasza:

Ha be se kapcsolod..... amúgy a bojler mérete,fogyasztása stb stb sok mindentől függ,de télen olyan alap 5000ft-tól van a használata,én nyáron azért nagyon laza hőfokra állítom...(van mosogatógép így nem gáz mosogatásnál).

Nálunk a kazán 16 fokra van állítva és alap vegyessel fűtünk.

2014. febr. 9. 18:45
 7/16 A kérdező kommentje:

A bojlert érdemes ki-be kapcsolgatni? Pl ha elmegyünk dolgozni, akkor kikapcsolni.

A kazán meg olan, hogy folyamatosan adja a hőt a radiátoroknak? Most cirkónk van, és ez ugye kikapcsol, ha eléri a bizonyos hőfokot.

2014. febr. 9. 18:56
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is villanybojler van és gázkazán, és köszönjük, jól vagyunk. Ráadásul nincs kellemesebb dolog, mint amikor csak a termosztátot kell tekergetni, és a meleg víz sem fogy el könnyedén. A villanybojlert köttesd vezérelt áramra, úgy jóval olcsóbb. Ki kell tapasztalni, milyen melegre kell a vizet fűteni, hogy az egész családnak jusson meleg víz. A miénk 200 literes, négyen vagyunk, és bőven elég, ha 60 fokon megy. A gázkazán termosztátját meg időzíteni lehet úgy, hogy akkorra fűtse fel a lakást, amikor hazaértek, napközben meg lehet picit hűvösebb. Teljesen kihűteni nem szabad a lakást, mert az nagyon megdobja a számlát, ha állandóan hidegről kell felfűteni. Nálunk egyébként kondenzációs kazán van, az eleve egy fokkal gazdaságosabb.
2014. febr. 9. 19:01
 9/16 anonim ***** válasza:

A bojler akkor lehet viszonylag gazdaságos, ha éjszakai árrammal fűtöd. Ilyenkor az áramszolgáltató kapcsolja, tehát nappal max 2 órát fűt. Ha ezt is ki akarod küszöbölni, akkor építhetsz be kapcsolóórát is.

A gázkazán hatásfokát tényleg tudod javítani azzal, ha csak 40 fokig melegíted fel a fűtésrendszert, de feltétlenül szükséges az is, hogy rendesen be legyen állítva. Keresni kell egy szakembert aki ezt el tudja végezni.

2014. febr. 9. 19:07
 10/16 anonim ***** válasza:
1. v-ok .8- AS Nem a kényelmet vitatja senki hanem az árat.És most hogy kérdező leírtad hogy van vegyes is mindjárt más a helyzet. A gázt ne használd .Én úgy spórolok hogy erdei köbméterre veszem a fát erdészettől magam vágom hasogatom sokat spórolok így. A gáz kazán vagy 8 éve nem volt bekapcsolva még őrlángra se.
2014. febr. 9. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!