Budapest Xi kerületében a Éjszakai áram (vezérelt mérő) mely órákban használható napközben?
Az ELMÜ honlapjáról:
"ELMŰ B alap: vezérelt csatlakozási ponttal rendelkező fogyasztóknak, hőtárolós berendezések kedvező árú üzemeltetéséhez
Ajánlatunk Önnek szól, ha Ön
lakossági fogyasztó,
kisfeszültségen vételez,
rendelkezik vezérelt csatlakozási ponttal,szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott – berendezéssel rendelkezik.
A tarifa előnyei:
meglévő hőtárolós berendezéseit kedvező áron üzemeltetheti,
meglévő egész napos tarifájához képest jelentős megtakarítást érhet el,
a tarifán naponta 8 óra működési időben vételezhet, amiből 4-6 óra csúcson kívüli időszakra esik, és a legrövidebb kapcsolási idő sem lehet kevesebb 15 percnél,
a B alap árszabás az A1 vagy A2 árszabás mellé választható,
az elszámolás éves leolvasás alapján történik."
A lényeg, hogy azt a szolgáltató dönti el, mikor küldi neked az áramot. A legváratlanabb pillanatokban is bekapcsolhat és el kezdhet fűteni a bojler, vagy hőtárolós kályha. Teljesen kiszámthatatlan a dolog, amikor nekik tetszik, akkor adják, de ha már bekapcsolták, akkor negyed óránál korábban nem kapcsolják le.
Ma megint nem tudtam lezuhanyozni az 50 !!! literes bojleremből!
Pedig volt éjgélkor áramadás, de nem tudom, meddig,
Nyár elején a klímás, és ősszel a ráfűtős időszakban nekem nem adnak rendesen áramot.
Nem megyek vele semmire, ha kihívnám őket 7500,- Ft-ért, mert bebizonítanák, hogy lejut ide az áram, ezt nem is vitatom, de hogy mennyit adnak, azt nem tudom.
LEHETNE mérni?
Megszínt az a jogszabály is, ai a napi leaadandó időszakot garantálta.
most mi lesz ? megfagyok a hidegvz alat .... ELMÜ :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!