Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Sok az áramfogyasztásunk ha...

Sok az áramfogyasztásunk ha ezek a berendezések mennek?

Figyelt kérdés

kb 240 kWh/hó....általányt fizetünk, eddig havi 5000 körül, de ahogy elmű kalkulátor kiszámolta kb 11 ezer lesz. (Valószínű átállunk havi diktálósra, viszotn nem is ez a lényeg) Ezeket a berendezéseket használjuk:

Villanybojler 1200 W-os, 80 L (és általába félug van feltekerve)

Hűtő (van mélyfagyasztó része, viszont új fajta)

Tv (este megy)

Laptop, hangfal (szinte egésznap megy)

Teafőző (reggelente)

Hősugárzó (1000 W-os maximum 2 órát megy egy héten)

Reális a 240 kWh?

2014. jan. 4. 09:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért 'csak' most, mert albérletben lakunk..és a számla a tulaj címére megy. Ő kifizeti aztán jön a pénzért, számlát csak ilyenkor látok..de mindig rohanás volt és nem kértem el, hogy akkor én most áttanulmányozom címmel. (Ez az én hibám). És első albink, 4 hónapja lakunk itt. Az elején mondtam h emeljük 7ezerre..és méz az is csak a decemberi hónapban lesz. Januártól remélem már a 11re megemeltett számla fog jönni. aztán várom még a kb 2 havi hátralékot :)
2014. jan. 4. 17:48
 12/15 A kérdező kommentje:
Amúgy éves elszámolás mikor van, vagy arról hol lehet tudakozódni..elmű oldalán nem sok mindent találtam..
2014. jan. 4. 17:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Az éves elszámolás rajta van a számla papíron,ott meg tudod nézni.Kérd el tőle.
2014. jan. 4. 17:58
 14/15 anonim ***** válasza:

A bojler miatt azt kell mondjam, nem meglepő a dolog. Nálunk hasonló a helyzet, van nagy hűtő fagyasztó résszel (napi fél kWh max.), 80L-es bojler (1/3-ra tekerve kb, de nem tudom pontosan, mennyit eszik, mert a fűtéssel együtt vezéreltet eszik s nyáron ugye tökmás, de kb. havi 70 kWh - az is számít, hol van, nálunk külön szigetelés nélkül a tetőtérben, nincs valódi veszteség, mert fűti a házat, úgyis villannyal fűtünk), 2 számítógép, amiből 1 szinte folyton megy, 2-4 hangfallal (a fogyasztás kb. 120W, ha be van kapcsolva a monitor és az erősítő is s nincs terhelve a gép).

Nos, nekünk a normál áram 150 KWh vagy alatta (a bojler nincs benne, de sok mikró és indukciós főzőlap használat igen), a vezéreltben van a bojler, de mivel a komplett fűtésünk is, ezért az nem segít. Októberben volt 75kWh, ez a bojler és úgy pár tucat óra párátlanítás (hivatalosan 450W-os a gép).

A hősugárzód ugye nem lehet főbűnös, 8-9 kW a 240-ből... Persze sok kicsi sokra megy.

2014. jan. 5. 10:27
 15/15 A kérdező kommentje:
Bojler lesz a bűnös, amit én eddig figyelmen kívül hagytam..és csak most jutott el a józan paraszt eszemig, a hőveszteség szóról jutott eszembe :D. Szóval a fürdőnkbe egy pici ablak van, szinte közvetlen a bojler mellett. Ha nem nyitom ki, 1 nap alatt megjelenik a penész mert nics levegőztetés. Ha meg kinyitom jön a hideg egyből a bojlerre. XD.Hamarabb hűl benne a víz többet bekapcsol...szóval...inkább legyen már nyár ..:D minden szempontból gazdaságosabb XD
2014. jan. 5. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!