Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Barátnőm nagymamájához költözt...

Barátnőm nagymamájához költöztünk, ti hogyan oldanátok meg az anyagiakat?

Figyelt kérdés

Jelenleg én is tanulok és a barátnőm is, szeretnénk beköltözni az egyik hatalmas, üres szobába. Itt él a nagymamája is, de nem akarjuk nagyon zavarni.

Azért gondoltunk erre, mert így csak rezsit kellene fizetni, albérlet + díjakat nem, és a kockázat sincs meg, hogy eladják, stb.

Viszont:

gondolkoztam azon, hogy rezsibeszállás helyett korszerűsíteném a házat, ledes izzók, esővízfelhasználásos wc öblítés, de lehet, hogy nem kéne ezekkel szenvedni.

A barátnőm nagymamája, így kértem arra is, hogy mindig ő beszéljen vele az ilyenekről, hogy ne érezzék, hogy én irányítok. Működhet így az együttélés? Nagyon kedves, aranyos mama egyébként, tele van a ház szererettel, de kihasználni sem szeretnénk.

Még nem beszéltük meg a végleges ideköltözést.

2013. dec. 25. 10:52
 1/9 A kérdező kommentje:
Télen nagyon magasak a fűtésszámlák, nyáron viszont alig fizet valamit a mama, pedig 80W-os hagyományos izzókat használ mindenütt. Engem pl zavar a konyha régiessége, nem érzem magam benne annyira kényelmesen, nem tudom például meg lehet-e beszélni a mamával, hogy építünk új konyhabútort, ha több évig maradunk. Az idősek nem szeretik ha piszkálják a környezetüket. Arra is gondoltam, hogy a mi szobánkban rendeznénk be minikonyhát, átvezetnénk a vízet, stb. Itt is sok régi bútor van amik gondolom a mamának szentek, szép emlékek. De engem zavarnak mert indokolatlanok. Nem szeretem a díszeket, porfogó nagy szőnyegeket a lakásban, mindig logikusan rendeztem be a lakókörnyezetemet.
2013. dec. 25. 10:56
 2/9 anonim ***** válasza:

A kérdésben azt írod: költöztünk. Tehát múlt időben, mint ami már megtörtént.

Az utolsó mondatok a kommentben: még nem beszéltük meg a végleges ideköltözést.

Szóval jó lenne, ha legalább te tisztában lennél azzal, hogy jelenleg most hol is laksz!

Másrészt, ha én valakit beengednék a saját lakásomba csak úgy szeretetből, és máris ilyen fajta átalakításokat és hasonló felfordulásokat kezdene el, szóval először egy pillanatra kiakadnék, de miután magamhoz tértem, úgy repülnél ki onnét, hogy a lábad sem érné a földet! Még, hogy nem akarsz zavarni, meg kihasználni sem szeretnél.

Térj már észhez! Majd a sajátodban olyan átalakításokat, meg led-es világítást és vízvezeték, mosogató (+szennyvíz elvezetés) stb. amit akarsz.

Nem tudom miért, olyan kamu-szaga van!

2013. dec. 25. 11:53
 3/9 A kérdező kommentje:
pff. ideiglenes költözésről nem hallottál?
2013. dec. 25. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Szépen felsoroltad az elképzeléseid, de ezt az öreglánnyal kellene megtárgalni.
2013. dec. 25. 12:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja igen, pont az első kommentelő miatt külön hozzáteszem, hogy a kérdés kérdés volt. Nem késztény. Ezek csak elképzelések amik mindkét félnek jók lehetnek.
2013. dec. 25. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerinte a nagymamát kellene megkérdezni, hogy szeretne-e változtatni valamit a házon, mert akkor ti azt megcsináltatjátok azért cserébe, hogy ott lakhattok. Természetesen e mellé a rezsit is szépen fizetnétek.

Lehet ezek csak elképzelések, de így ne álljatok oda a nagyi elé, mert ha bele is megy az csak azért lesz, mert nagyon szereti az unokáját.

EGY: Az ő háza, az új bútor és elrendezés is olyan kell hogy legyen, amilyet ő szeretne, hiszen ti egyszer lehet elköltöztök, de ő vélhetően már ott szeretne meghalni.

KETTŐ: Ti ott csak vendégek lesztek, a nagyinak semmiféle szüksége nincs totális felújításra meg ledes lámpákra. A nagyik már csak nagyik.

HÁROM: Illik arra is gondolni, hogyha egyszer egy ház eladásra kerül, akkor nem biztos, hogy dob az értékén az, hogy tökre megfontolatlan indokból az egyik szobában is van egy konyhasarok, amikor amúgy van egy rendes konyha is. Ha már odaköltöztök a nagyihoz, akkor ne akarjatok elszigetelten élni, igenis vállaljatok közösséget annyira, hogy hajlandóak vagytok elmenni a konyháig meg vissza.

NÉGY: Lehet neked öreges a bútor és nem tetszik, a nagyi viszont ettől függetlenül szeretheti és abszolút nem biztos, hogy bármit is le szeretne cseréltetni.

Azt javaslom ezt így ne zúdítsátok a nyakába, mert ha én felajánlanám, hogy költözzetek hozzám és rögtön szét akarjátok verni az egész házat, akkor valószínűleg elég hamar ellenérzéseim támadnának irántatok. Ne forgassátok fel senkinek fenekestül az életét!

Mellékesen megjegyzem, hogy ha önállóak szeretnétek lenni, akkor nincs semmi baj az albérlettel. Mindent meg lehet előre beszélni és lehet jó szerződést írni, amivel nem tudnak egyik napról a másikra kitenni.

2013. dec. 25. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:

"Itt is sok régi bútor van...De engem zavarnak mert indokolatlanok. Nem szeretem a díszeket, porfogó nagy szőnyegeket a lakásban, mindig logikusan rendeztem be a lakókörnyezetemet"

Vazze!

Lehet, hogy egy-egy ilyen "régi bútor" többet ér, mint a ti többéves jövedelmetek...

2013. dec. 25. 23:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Az ötleted előadhatod a nagymamának természetesen, de csak akkor tehetsz bármit is, ha ő kifejezetten hozzájárul.
2014. jan. 4. 22:41
 9/9 Kata0919 válasza:
Egy barátnőm is a mamájához költözött. Egész jól kijöttek egymással. A mama egy fillért sem vett el barátnőmtől, sőt kedvére főzött (ahogy általában a nagymamák) és utána a barátnőm párja is odaköltözött. Annyit tettek barátnőmék, hogy bevásároltak, de mama ezért is "hőbörgött" hogy költség magukra azt a pénzt. Idővel felújítást is csináltak,persze nagyi mondta hogy mit hogyan (nagyon jó ízléssel választott) És most az a helyzet áll fent hogy munka miatt költözni kellene a párocskának, de mama nagyon nem akarja :) Úgyhogy szerintem bátran kezdeményezzetek, de persze mindent csak az ő beleegyezésével ;)
2014. jan. 9. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!