Tudtok hasznos tippeket a fűtéssel valo sporolásra? Gázcirko
Ahol nagyobb a páratartalom, ott jobb a hőérzet - persze egy határon belül, nem kell szaunát csinálni a lakásból, vagy penészedést kiváltani.
Legegyszerűbb teamécseses párologtatót használni, de vannak már radiátorra akasztható kerámia "vázácskák", amik párologtatnak.
Aztán ott vannak - alapból - a szobanövények. Minél nagyobb levelűek ill. húsosak, annál többet párologtatnak - észrevétlenül.
Illetve hát ugye még ilyen a hatása a szárítani kitett ruhának is!
Hello,
Nekem nemrég lett felújítva a fűtés. Kondenzációs kazán lett felszerelve. 50 fokra van állítva a fűtővíz és a melegvíz is. Azt mondta a szerelő (hivatalos), hogy 55 fok felett már sima turbós kazánként működik, nem kondenzációsként. A melegvíz előállítás sosem kondenzációs.
Ablakok szigetelése alap. Nézd meg mindenhol mennyire húz be a hideg. Időre állítani a termosztátot. Nekem éjjel 20 fok (de lehet leveszem 19-re) reggel 8-tól 18 vagy 19 fok, mert úgysem vagyok otthon. 17-kor bekapcsol és fűt 20 fokra. Ez nagyon sokat számít. 1-2 fok hőmérséklet csökkentéssel is sokat lehet spórolni.
Párologtatás: vizes ruha nem ajánlott. Tényleg párolog, de a párolgás hőelvonással jár, szóval csak hűtöd vele a szobát. Vegyél ultrahangos párologtatót. Vagy tényleg sok növény, csak ne felejtsd el locsolni :)
Nekem 72 nm lakás és a fentebb írt beállítással két hónap alatt (nov-dec) 100m3 gáz fogyott. DE ez csak fűtés és melegvíz, nem nagyon főzök itthon. És egyedül vagyok. De szerencsés a hely mert elvileg körbe vagyok fűtve. Nem panel,40-es években épült társasház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!