Milyen tapasztalataitok vannak ion-, gázmágneses illetve gravitációs kazánról? Beszámolnátok saját tapasztalatról beszámolni?
Sok Sci-Fi-t nézel...
Minden égésnél vannak ionok.
A gáz nem mágnesezhető, minden egyéb állítás marketing duma.
Gravitációs keringetés van, de ma már nem használatos.
Energetikus vagyok, van némi rálátásom a fizikának erre a részére. Bátran állíthatom, hogy átverés. Vagy nézd meg ezt:
Munkámból kifolyólag, Én az ion kazánról ( Galan) tudok pár dolgot mondani.
Ezeket saját, vásárlók,szerelők és szakirodalomból vett vélemények alapján szubjektívként adom tovább!!
Nem a működési elvét kezdem mesélni mert annak a google-n is utána tudsz nézni.
A Galan-t fogom alap példaként felhozni, nem reklám céljából, ezt ismerem eléggé ahhoz,hogy véleményt tudjak formálni.
Elég jó kis cucc! Kis helyen elfér, könnyű a szerelése, már meglévő fűtésrendszerekbe is jól integrálható.
Nincs kémény,gázbekötés,tervezési költség.
A havi üzemeltetési díjat nézve olcsóbb a 3,5,6kW-os kazánok fenntartása mint egy jól beállított kondenzációs gázkazáné, a 9kW-os kb. megegyezik, a nagyobbak már drágábbak.
A szerkezet nem olcsó... 150-200 eFt is lehet.
De ha a kémény bélelést, gázbekötés díjait nézem már nem is tűnik drágának. Persze felmerülhet,hogy az áram ellátásod gyenge a készüléknek vagy az összes fogyasztódat nézve és ezért "tuningolni" kell az ampert/fázist. Ehhez is ki kell nyitni a pénztárcád!
Az ionnál lehet mérsékelni még a havi költséget az úgynevezett "éjszakai áram" igénylésével vagy a napenergia hasznosításával.Az utóbbi hosszú távra nézve kifizetődő.
Hátránya,hogy még tényleg fiatal technika az épületgépészetben, így van még mit dolgozni rajta! Ezt nem csak a Galan-ra értem!
Ha az ion mellett döntesz nézz utána ,bármelyik márkát is választod,hogy rendelkezzen a megfelelő papírokkal.
Az áram és a forróvíz nem játék.
(Persze ez a gázüzemre is igaz! Én Kötelezővé tenném a Co-gáz érzékelők használatát.)
Szerelőddel mindenképp rágd át Neked mi lenne a legjobb megoldás!
Sok sikert a jó választásban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!