Egy 100M háznak mennyi a rezsije?
Nem, nincs sajnos, nem is lesz 100M-s házam, de érdekelne, hogy a budai kerületek hatalmas 100nm-es házai kerttel milyen rezsit jelentenek?
Van valami adó? Van más amit fizetniük kell?
Egy panelnak 50eFt a rezsije, egy nagy háznak sokkal több?
Én úgy tudom, nincs semmilyen plusz adó csak azért, mert valaki kertes házban él.
Víz, villany, amennyit használnak, otthon tartózkodnak, ez épp annyira változó, mint panelnál. Van, aki többször is zuhanyzik egy nap, mert minden nap edz, van aki kétnaponta...
A fűtés az, ami különbözik, itt lehetnek nagy eltérések.
Fafűtéssel ha jó meleget akarnak egy házban minden helyiségben éjjel-nappal nem ússzák meg havi 40-50 ezren alul a leghidegebb hónapban.
Gázzal meg a gatyájukat ráfizetik.
Ha nekem ilyen drága házam lenne, olyan szigetelése lenne (s persze hővisszanyerő szellőztetőrendszere), hogy nem is kéne fűteni télen :P
Ha mégis, lenne saját szélerőművem, a hőszivattyúkba sose merültem bele, nekünk macerás és nem térülne meg soha (a szélerőműnél nem érdekel a megtérülés, azt akarom és kész)... A napkollektor alap.
Nem a ház mérete és ára határozza meg a rezsit. Nagy lehet a szórás, nem mindegy, 10 ember fürdik egymás után az extra nagy kádban vagy egy ember zuhanyzik... Villany használatnál is hasonló a helyzet, a fűtést pedig írtuk, ott mondjuk még az se mindegy, hogy pl. fával vagy villannyal fűt az ember, mennyire, hol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!