Mennyibe kerül 1 m3 víz ma 2013-ban?
600 Ft körül van nálunk csatornával együtt. Ebből a víz kb. az egyharmada, a kétharmada pedig a csatorna díj.. sajnos :\
1200Ft az hol? :O Jó drága. Nálunk a meleg vizet osztják majdnem annyiért.
víz 337, szennyvíz 216 = 553/m3
Az előzőnél a vízterhelési díj valószínű, hogy a szennyvízterhelési = környezet terhelési díj lehet, egy bizonyos adófajta továbbhárítása. Csak gondolom, de ha igazam van, elég nagy disznóság.
1200 forint az Nagykovacsi, Budapest mellett.
Ahol meg tudom hogy hasonloan draga az Heviz.
""""" A magyar fővárosban élők nem is gondolnák, hogy micsoda “kincset” töltenek a poharukba nap, mint nap. Egy tavaly év végén napvilágot látott, a világ nagyvárosainak vízdíjait vizsgáló NatGeo felmérés szerint a világ legdrágább vízdíját Koppenhága lakói fizetik, köbméterenként 3,4 USA dollárt. A második legdrágább város viszont Budapest, ahol 2,8 dollár egy köbméternyi ivóvíz. A víz nálunk drágább, mint Berlinben, vagy New Yorkban. Elgondolkodtató, hogy Pekingben csak 2 centet, Rómában fél dollárt, Kairóban pedig 0,03 centet kérnek egy köbméter vízért.
Egy biztos: a víz csak egyre drágább lesz a jövőben. Nem csak azért, mert egyre fogy a Föld ivóvízkészlete, hanem mert az iható víz előállításához szükséges költségek is rohamosan nőnek. A csapvizet ugyanis az ásványvízzel ellentétben előállítják és kezelik, majd utána juttatják el a fogyasztókhoz. Külön gondot jelent, hogy a meglévő vízkészletek is egyre rosszabb minőségűek, emiatt a tisztításra és a szennyvíz kezelése is egyre drágább lesz.
USA legmagasabb vízdíj: San Diego 1,65 USD
Ausztrália legmagasabb vízdíj: Sydney 1,61 USD
Japán: Kumamoto 1,04 USD
Ázsia: Szingapúr 0,61 USD """"" Másoltam ;)
"Kairóban pedig 0,03 centet kérnek egy köbméter vízért. "
Ez nagyon jól hangzik, de vajon azt is ugyanolyan nyugodt szívvel megihatjuk mint a budapesti ivóvizet?
Csak mert ha nem, akkor felesleges a hasonlítgatás.
"én ittam Kairóban csapvizet, semmi bajom nem volt tőle :)"
És ez csak rád igaz (és a te erős immunrendszerű szervezetedre:)) vagy bárki másra is?
Meg ugye csalóka lehet az az 1 dolláros vízdíj. Mert a vízdíj nálunk is 1 dollár körül van. A csatorna az, ami miatt lesz belőle 3x annyi. Legalábbis itt nálunk, de persze van ahol az országban drágább, tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!