Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyibe kerül 1 m3 víz ma...

Mennyibe kerül 1 m3 víz ma 2013-ban?

Figyelt kérdés
rezsi, víz, m3, vízdíj, spórolás
2013. szept. 24. 22:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attol fugg hol laksz, ahol en ott 1200 forint/m3.
2013. szept. 24. 23:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Nagyon szór a díj. Épp mostanában keringő hír, hogy hatósági árassá akarják tenni, mert hétszeres díjkülönbség is előfordul. (A szennyvízcsatorna díjnál még nagyobb különbség is van.)
2013. szept. 25. 00:07
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

600 Ft körül van nálunk csatornával együtt. Ebből a víz kb. az egyharmada, a kétharmada pedig a csatorna díj.. sajnos :\

1200Ft az hol? :O Jó drága. Nálunk a meleg vizet osztják majdnem annyiért.

2013. szept. 25. 01:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Pécsett 831 ft. Ebből a víz 480,32 ft, csatornadíj 351,29 ft és vízterhelési díj 6 ft (meg ne kérdezd mi ez az utolsó)
2013. szept. 25. 08:24
 5/11 anonim ***** válasza:

víz 337, szennyvíz 216 = 553/m3

Az előzőnél a vízterhelési díj valószínű, hogy a szennyvízterhelési = környezet terhelési díj lehet, egy bizonyos adófajta továbbhárítása. Csak gondolom, de ha igazam van, elég nagy disznóság.

2013. szept. 25. 08:38
 6/11 anonim ***** válasza:

1200 forint az Nagykovacsi, Budapest mellett.

Ahol meg tudom hogy hasonloan draga az Heviz.

2013. szept. 25. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

""""" A magyar fővárosban élők nem is gondolnák, hogy micsoda “kincset” töltenek a poharukba nap, mint nap. Egy tavaly év végén napvilágot látott, a világ nagyvárosainak vízdíjait vizsgáló NatGeo felmérés szerint a világ legdrágább vízdíját Koppenhága lakói fizetik, köbméterenként 3,4 USA dollárt. A második legdrágább város viszont Budapest, ahol 2,8 dollár egy köbméternyi ivóvíz. A víz nálunk drágább, mint Berlinben, vagy New Yorkban. Elgondolkodtató, hogy Pekingben csak 2 centet, Rómában fél dollárt, Kairóban pedig 0,03 centet kérnek egy köbméter vízért.

Egy biztos: a víz csak egyre drágább lesz a jövőben. Nem csak azért, mert egyre fogy a Föld ivóvízkészlete, hanem mert az iható víz előállításához szükséges költségek is rohamosan nőnek. A csapvizet ugyanis az ásványvízzel ellentétben előállítják és kezelik, majd utána juttatják el a fogyasztókhoz. Külön gondot jelent, hogy a meglévő vízkészletek is egyre rosszabb minőségűek, emiatt a tisztításra és a szennyvíz kezelése is egyre drágább lesz.

USA legmagasabb vízdíj: San Diego 1,65 USD

Ausztrália legmagasabb vízdíj: Sydney 1,61 USD

Japán: Kumamoto 1,04 USD

Ázsia: Szingapúr 0,61 USD """"" Másoltam ;)

2013. szept. 25. 21:31
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

"Kairóban pedig 0,03 centet kérnek egy köbméter vízért. "

Ez nagyon jól hangzik, de vajon azt is ugyanolyan nyugodt szívvel megihatjuk mint a budapesti ivóvizet?

Csak mert ha nem, akkor felesleges a hasonlítgatás.

2013. szept. 26. 02:59
 9/11 anonim válasza:
én ittam Kairóban csapvizet, semmi bajom nem volt tőle :)
2013. okt. 16. 22:37
 10/11 anonim ***** válasza:

"én ittam Kairóban csapvizet, semmi bajom nem volt tőle :)"

És ez csak rád igaz (és a te erős immunrendszerű szervezetedre:)) vagy bárki másra is?

Meg ugye csalóka lehet az az 1 dolláros vízdíj. Mert a vízdíj nálunk is 1 dollár körül van. A csatorna az, ami miatt lesz belőle 3x annyi. Legalábbis itt nálunk, de persze van ahol az országban drágább, tudom.

2013. okt. 17. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!