Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy 4x4 szoba felfűtésére...

Egy 4x4 szoba felfűtésére milyen elektromos eszközt érdemes venni, ami nem zabálja az áramot, de csinál legalább 25fokot?

Figyelt kérdés
Olajradiátor, hősugárzó, egyéb?
2013. szept. 14. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ember, nem érted. Az elektromos fűtőeszköz éppen annyira fűt amennyi áramot fogyaszt.

Rövid a történet fizikailag.

A fogyasztott áram 100%-ban hővé alakul. Ha sokat akarsz fűteni, tök mindegy, melyik elektromos eszközt választod, mindenképpen sok villamos energiát fog jelenteni, ami rettenet sokba fog kerülni, mivel ez a legdrágább energia forma...

Elektromos fűtésnél a 25 fokot nagyon gyorsan kiverném a fejemből (még a vegyes tüzelésnél, ami sokkal olcsóbb, is baromi luxus, nemhogy elektromosnál). Hidd el, fiatal, egészséges emberek könnyen meg tudják szokni a 16..18.20 fokos klímát is, fel kell öltözni, stb...

2013. szept. 18. 17:12
 12/14 lbpref válasza:

80 rongy akkor is irreális.

~45Ft-ba került 2013-ban 1kWh. Ha a 2kW-os radiátor 0-24-ben üzemelt volna, akkor evett volna meg 1440kWh-t egy hónapban, ami 64.800 Ft. De itt arról volt szó, hogy az idő felében nem működött. Tehát az 32 rongy. Egyébként értelmetlen volt fél órás turnusokra állítani, negyedórás, vagy 10 percessel valószínűleg lett volna esélye felmelegedni a bútoroknak. Sőt, először egy egyórás ciklus, ami felmelegít, utána meg a szinten tartásra kapcsolgatni.

Sőt2: ventilátoros hősugárzó, gyorsabban csinál meleget.

Sőt3: két havi áramdíjból egy már normálisabb inverteres klímát lehet venni, ami még -5 - -10 fokban is 1-es feletti COP-vel rendelkezik, tehát egy olajradiátorhoz képest még mindig 100% feletti a hatásfoka. 0-5 fok körül pedig még többre képes.

2014. júl. 12. 15:23
 13/14 Lazarus81 válasza:
Szia.Én az alábbit javaslom számodra [link]
2015. febr. 7. 21:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűbb(és jóval olcsóbb)ha veszel egy siestát.

Én albérletben használtam(32nm),napi 7-8 órát üzemeltetve 10-12 napra volt elég egy palack(~4800Ft)

2015. febr. 10. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!