Egy régi parasztháznak a fűtése valóban akár 1 millió forintot is felemészthet?
"Onnan, hogy.."
Úgy értem, melyik HELYRŐL jönne be szerinted?
A padlásról vagy az udvarról például?
Tehát nálatok kint mindig 19-20 fok van? Akkor valóban nem kell kifűteni egy lakást.
Ha kint 10 fok van, akkor a fizika alapján igenis hűlni fog, hacsak nem fűtik valahonnan.
Azt akarod bemesélni nekünk halandóknak, hogy Magyarországon te egy lakst évi 28e Ft-ból 19 fokon tudsz tartani úgy, hogy az a melegvizet is viszi :) Külső "segítség" nélkül. Erre mondom, hogy valahonnan kapjátok a meleget "ingyen" vagy szarrá van szigetelve a ház.
12: Tudod, én azt akarom "bemesélni" a Kérdezőnek, hogy az energetikai besorolásnak nincsn köze a fűtésszükséglethez, hiszen nálunk GG, és alig fizetünk fűtésre valamit.
Neki H-s, az nem jelenti azt, hogy 1 M Ft a fűtése.
Tudod, a házak fala tégla, és a nyáron felmelegszik.
Valamint a lakásban lévő levegő is.
És az emberi testhőmrséklet pedig 36-37 fok, tehát maikor bemész, az is melegíti a levegőt.
A téli hideg is megmarad egész nyáron és hűvöset tart.
Most nyáron 23 fok volt egészen augusztus közepéig, miközben az utcán éjjel is 33-35 fokok voltak.
A víz az hideg maradt a falban végig.
NEM KLEL egy lakást FELfűteni!! Most én otthon, a konvektoros lakásomban nem fűtök semmit.
Mikor majd hazamegyek, ha hidegnek érzem, felveszem a köntösömet és felkapcsolom a fűtést, és leülök a konvektor mellé egy fotelbe. Addig fűtök, amíg nem lesz 19-20 fok. Tehát az onnan 2-3 m-re és még távolabb lévő részeken NEM lesz 19-20 fok, hanem marad a 17-18.
Még a galérián is viszonylag meleg lesz, nem 17-18 fok.
Amikor oda felmegyek aludni, akkor lekapcsolom a fűtést és újra nem fűtök semmit.
12: Ja és igen, az én kéményem ( a konvektoros lakást írom ) is végigmegy az egész házon, tehát még 4 emelet, emeletenként 2-3 lakás falát fűti a nálam elégett gáz.
A főfalban megy a kémény.
Régen még tudtak építkezni úgy, hogy minél jobban hasznosuljon az energia.
Jó, tehát megtudtuk, hogy van valahogy egy egyedülálló fószer, aki évente 28000-ből ül egy jéghideg házban.
/a megspórolt pénzt inkább pálinkára költi/
Kérdező, simán elmegy 1 millió egy HH házra ha pl. kisgyerek van és 23-24 fokra fűtik a szobákat.
Nekem is van ismerősöm, aki garzonban él és minden irányból fűtik, így neki fűtési költsége konkrétan nem keletkezik, mégis 21-2 fok van állandóan bent. :)
De itt azért már kiderülget, hogy az a 19 fok helyenként csak 17-8. Nem tudom. Nekem ez nem komfortos kategória, de így már elhiszem, hogy alig van fűtési ktg. Csak hát nem tudom hogy jön a kérdéshez, de mindegy is.
Itt egy házról van szó, nem egy lakásról. Azt tudni kell, hogy a parasztházakban olyan nincs, hogy minden szeglete fűtve van, szóval amit befűtesz, ott meleg van, amit nem, ott hideg. Régen ennyi volt az igény, ha kellett mindenki egy szobában aludt. Nem fog mindenhova eljutni ugyanaz a hőtömeg. Ha erre törekszel és nem csak egy-egy szobát fűtesz, azt is ésszel, az brutál megdobná a költségeket valóban. De én alapvetően nem gondolnám, hogy ekkora költség lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!