Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A villanyóra csere mikor...

A villanyóra csere mikor esedékes és mi a menete?

Figyelt kérdés

A számlán ezt a sort találtam leírva:

"A fogyasztásmérő hitelességének lejárati ideje, illetve a mérőcsere tervezett időpontja: 2025, 2025.01.01-2025.12.31 / 2027, 2027.01.01-2027.12.31"

Tehát 2025ben jár le a hitelesség, és 2027ben lesz cserélve?

Lehet félre értem, csak nem világos hogy miért van kettő dátum.

Ha idén lenne cserélve akkor annak mi lenne a menete? nekem kell a szolgáltató felé jeleznem?

A villanyóra 2004ben lett gyártva ha jól értelmeztem a rá írtakat.

Köszi

tegnapelőtt 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te gondod ezzel foglalkozni,hanem a szolgáltato tartja nyilván, és egyszer csak kapod az értesítőt, hogy mennek. (Apán több éven keresztül csinálta az EOn-nál)De én legutóbb olyan e-mailt kaptam,hogy meghoszabították a mérőm hitelesítését.
tegnapelőtt 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekünk 20 évig volt fent a mérőnk, senkit se érdekelt egészen addig, amíg apám nem vett egy plug-in hibridet. Az éves leolvasást követően mondták, hogy megugrott a fogyasztásunk, ezért lecserélik okos mérőre. A régi még a klasszikus mágneses elven működő volt, ezen már digitális kijelző és GSM antenna van (térerőt is jelez a kijelzőn). Vajon azért csinálták ezt, hogy élőben kövessék a fogyasztásunk?
tegnapelőtt 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Fogsz kapni értesítést ha jönnek cserélni. Kb 1 hónappal a csere ideje előtt.

A szolgáltatóval szerződött alvállalkozó meg cserélni. Régi le, új fel, papírozás, kinyomtatja, aláírod, ennyi.

tegnapelőtt 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem két óra van fent? A két dátumból gonolom.
tegnapelőtt 22:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Akkor majd kapom az értesítést, és ennyi.

Én is E-ON területen vagyok, és most volt lakásfelújítás, így hálózatbővítés is 1x32A

Volt fent két óra, ami az éjszkai áram volt, de az meg lett szüntetve a nyáron.

tegnap 10:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!